Opinió

L'apunt

Campanyeta

Si Rajoy va dir una cosa i després va fer la contrària, per què a Catalunya ho haurien de fer diferent?

Sento una important dirigent del Partit Popular clamant que les eleccions municipals seran per triar alcaldes i regidors, i no per a cap finalitat sobiranista. Perfecte. Però un parell de dies més tard, aquesta mateixa dirigent va i presenta una campanya per demostrar-nos, crec que amb més voluntat que fortuna, que Espanya no només no roba Catalunya, sinó que hi aposta. Si les pròximes eleccions no tenen cap dimensió sobiranista i les del setembre no seran plebiscitàries, a què treu cap aquesta estesa de cartells? Però, vaja, si fos la primera vegada que el Partit Popular proclama una cosa i després la contrària, potser m'estranyaria. Encara estic esperant que el govern espanyol compleixi algunes de les grans promeses que va fer Rajoy en l'anterior campanya electoral. Però si Rajoy va dir una cosa i després va fer la contrària, per què a Catalunya hauria de ser diferent? És que són ganes de buscar tres peus al gat, caram.

Bé, la campanya del PP. Espanya aposta per Catalunya. I de quines apostes parla el PP? Per exemple, del corredor mediterrani. Sí, home, aquest promès corredor que representa que ha de recórrer tot Catalunya, el País Valencià, Múrcia i part d'Andalusia. Ah, que ja està fet? Doncs si que he anat distret aquests dies, perquè no me n'havia assabentat. I el PP, ¿no és qui més està apostant pel ruïnós passadís central a Europa com a alternativa al corredor mediterrani? El senyor Tremosa, quan es queixa a Europa pel retard d'aquesta obra, per què ho fa? Que potser és per vici?

Del FLA, millor no parlar-ne gaire. Perquè fer passar per subvenció el que és un préstec amb interessos és de vergonya aliena. Un préstec, a sobre, que es nodreix amb les aportacions de Catalunya i que després ens retornen amb males cares com si fos una mostra de la infinita generositat d'Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia