Opinió

LA GALERIA

‘Demanem massa?'

La regidoria delegada de Santa Eugènia i Can Gibert recau en persones diferents

El títol correspon al del text que ha fet públic la Mancomunitat de Santa Eugènia-Can Gibert. Dilluns, els regidors assistents al ple (el secretari inclòs), tot el públic present a aquesta primera sessió ordinària (ja tocava!) de la nova legislatura i la premsa varen rebre en viu l'esmentat escrit que comença dient: “Per una regidoria delegada de l'Ajuntament de Girona per a Santa Eugènia-Can Gibert del Pla, com sempre!: no ens agraden les divisions ni les restes, ens enamoren les sumes que multipliquen.” El nou cartipàs de l'Ajuntament ha fet recaure –per primer cop– la regidoria delegada de Santa Eugènia i Can Gibert en persones diferents, i es trenquen així les dinàmiques de la Mancomunitat en l'acció conjunta d'aquests dos barris d'un mateix poble. Convido els lectors a llegir-lo en la seva totalitat, paga la pena, a eldimoni.com.

Un exemple de la bogeria del plantejament del nou govern de la ciutat el trobem abans-d'ahir, a la biblioteca escolar Montfollet, de l'escola Montfalgars. En aquest centre educatiu, radicat al sector de Can Gibert, a tocar del nou pavelló d'esports, davant per davant dels pisos per acabar de construir i del cementiri del poble de Santa Eugènia de Ter, va tenir lloc la presentació d'una nova llegenda eugenienca, editada per l'AMPA Montfalgars i la Coordinadora d'AMPA Santa Eugènia-Sant Narcís. A la pàgina web de l'Ajuntament, a l'apartat d'educació i formació, es recull la fitxa tècnica del centre: “Escola pública. Barri: Santa Eugènia. Centres adscrits: Institut de Santa Eugènia.” També radicat a Can Gibert. “Característiques del centre: Escola situada al barri de Santa Eugènia”, rebla el clau el web. El que dèiem, divendres, Ramon Macaya, president de l'AV Santa Eugènia de Ter i membre de la Mancomunitat, va actuar de presentador d'El talp de Santa Eugènia, una narració que comença dient: “Si passegeu per Santa Eugènia de Ter i us arribeu fins a l'antiga fàbrica de filats [...] podreu comprovar que aquesta va ser construïda a sobre de la sèquia Monar [...].” I fins aquí puc transcriure... L'autor de tan eugenial inici i de la llegenda que explica el motiu pel qual “cada cop que algun promotor immobiliari espavilat” aterra al poble s'hi troba el que s'hi troba és l'eugenienc d'adopció Jaume Prat i Pons, fill del veïnat veí de Salt i treballador del Montfalgars; les magnífiques il·lustracions són del fill de Santa Eugènia de Ter Quim Paredes i Baulida, tot un creador creatiu en el sentit més ampli dels mots. Continuarà... segur!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.