Opinió

A la tres

PDC, ara toca accelerar

“S'han d'acabar els dubtes. En pocs mesos ens hi juguem molt i tothom s'hi ha d'arremangar

CDC ja és història. Ha nascut el Partit Demòcrata Català, el PDC. Per a uns, tot plegat és una operació de màrqueting per deixar enrere la imatge tacada pels casos de corrupció, un que tot canviï perquè tot segueixi igual. Per als implicats, però, aquest cap de setmana ha estat una autèntica catarsi col·lectiva que ha de dur nova energia al procés, nova energia per afrontar les noves pantalles, que de ben segur i prou ràpidament se succeiran en les properes setmanes i mesos. El PDC encara no ha nascut del tot perquè ha de completar els seus òrgans de direcció i això no passarà fins al proper 23 de juliol. Però aquest cap de setmana ha demostrat que, si més no, les bases sí que s'han cregut que es tracta de crear un partit nou, de cercar cares i formes de treballar noves. D'aquesta manera s'entén que una part important de les propostes que s'havien fet des de la direcció del congrés fundacional, de fet, des de la direcció de l'antiga CDC, no hagin tingut el suport de les bases i s'hagin canviat sobre la marxa.

En tot cas, però, ara el nou PDC s'ha de posar les piles, ha d'accelerar. CDC havia tornat en els darrers mesos de nou a una certa política de putaramonetisme que es podia entendre per la proximitat del seu congrés i per la presa de posició, que no ha acabat encara, de les seves diferents famílies. Però la qüestió de confiança és a tocar, la Diada és a tocar i el final de la legislatura que ha de posar el país a les portes de la independència és a tocar. I, per tant, cal treballar de valent en aquest objectiu. I que, a partir del dia 24 de juliol, el nou PDC ja estigui del tot configurat hi ha d'ajudar.

I una de les feines que tindrà el nou PDC és seguir en la línia d'augmentar la base social del sobiranisme. Com han de fer i fan ERC, la CUP, els Demòcrates de Catalunya o qualsevol dels altres partits que aposten per la independència del país. Legítimament, cadascun d'ells ha de fer la tasca política que consideri, però el moment que viu el país fa necessari treballar dur i treballar, des del punt de vista nacional, en una única direcció. Els propers dies, fins a la Diada, ens marcaran cap a on anem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia