Opinió

Full de ruta

Pedro, sigues valent!

El joc continua obert. Res ha canviat. Sánchez serà president si accepta el referèndum a Catalunya i tots ens menjarem la carn d'olla ben tranquil·lets

Dir que seria fàcil seria mentir. Però sí que seria un signe de valentia de l'actual líder del PSOE, Pedro Sánchez. Les sumes i restes diuen que és possible. De fet, com en les primeres eleccions, quan va ser covard i no va afrontar que si vol ser president només hi ha un camí. I el camí és ben simple i ben democràtic: es tracta només de donar la veu al poble de Catalunya perquè aquest decideixi el seu futur. A hores d'ara, els seus aliats del PSC ja li deuen haver explicat que, per molt que molts el donin per mort i enterrat, el procés independentista és ben viu. En aquesta Diada tornarà a fer-se visible que és ben viu. Certament, amb problemes en el camp dels partits polítics, però ben viu entre la gent. I això l'hauria de fer reflexionar.

Si Sánchez optés per la via de la democràcia, la de David Cameron a Escòcia, vaja, aconseguiria el suport de 180 diputats i seria president del govern en primera volta. Bé, simplifico, és cert: segurament que Pablo Iglesias i els grups bascos li demanarien alguna cosa més..., però, vaja, segur que del tot acceptable. I es trauria de sobre la pressió provocada per una maniobra tan barroera com fer-lo culpable de la convocatòria d'unes terceres eleccions pel dia de Nadal .

El problema de Sánchez, però, és que el discurs que els fa perdre vots a Catalunya –a ells i a altres partits– els en fa guanyar a la resta de l'Estat i, per tant, són presoners de les seves paraules. Cameron ho va tenir clar, tot i que les enquestes donaven la victòria als independentistes escocesos, a l'hora d'acceptar el referèndum. Cameron va saber jugar les seves cartes, per exemple, a l'hora de concretar la pregunta o d'oferir als escocesos què volien sense jugar excessivament la carta de la por. Només, curiosament vist en la distància del temps, amb l'espantall de la Unió Europea. Aquí, o Sánchez va de farol i ens sorprèn a tots amb una maniobra de darrera hora, o no en té ni idea de jugar a cartes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia