Opinió

el defensor del lector

Anar endavant, quin mèrit

El nou any portarà novetats. Una d'elles ha de ser encaixar totalment el món del paper amb el món digital

Mèrit de molta gent, això sí. És ben bé que el món és dels valents, sem­bla una xim­ple­ria però és així. Els que hem anat vivint el dia a dia d'El Punt i de l'Avui, tots, ho sabem. Hi ha hagut molts moments en què el més sen­zill, i diria que gai­rebé el més lògic, hau­ria estat tirar la tova­llola. Però per sort hi ha gent que no sap què és que­dar-se a la vorera i per això cada dia anem lle­gint El Punt Avui, el nos­tre diari, el que junts o sepa­rats hem tin­gut a casa, molts des del seu nai­xe­ment. Durant tot aquest any he rebut moltíssi­mes car­tes de lec­tors que coin­ci­dien en una cosa: en són subs­crip­tors o lec­tors des del pri­mer dia. Els res­pon­sa­bles del diari, però, han tin­gut també molt clar un altre prin­cipi: si no es va enda­vant aca­bes anant enrere. Vist des de l'actual pers­pec­tiva sem­bla clar que El Punt sol pot­ser no hau­ria pogut con­ti­nuar i l'Avui sol, tam­poc. Una vegada més la unió fa la força. Crec, sin­ce­ra­ment, que tenim al davant un bon pro­ducte, però millo­ra­ble, com ho han demos­trat periòdica­ment els nos­tres lec­tors que no tenen man­dra d'enviar cor­reus o car­tes escri­tes a mà. Puc asse­gu­rar que totes les opi­ni­ons són escol­ta­des i ana­lit­za­des i din­tre del pos­si­ble s'ha pro­cu­rat posar remei en allò que estava a l'abast del diari. I pel que em diuen els res­pon­sa­bles, hi ha idees que estan al damunt de la taula i que s'inten­tarà en el moment oportú posar a la pràctica. Per això aquest defen­sor del lec­tor con­ti­nua en la seva tasca.

Repas­sant aquest any, hi ha hagut una millora indis­cu­ti­ble, entrar en el món de la tele­visió. I amb resul­tats molt posi­tius, segons em diuen. Hi havia uns objec­tius molt rea­lis­tes i s'han superat. Dedu­eixo pel que em comen­tem que el nou any por­tarà nove­tats. Una d'elles ha de ser encai­xar total­ment el món del paper amb el món digi­tal. A Girona s'està tre­ba­llant sense parar per uni­fi­car el diari amb la tele­visió i amb la web en un sol edi­fici, situat ben a prop d'on avui està ubi­cat el diari. Això per­metrà resol­dre un pro­blema que des de fora no es veu però que con­di­ci­ona molt, no haver de fer des­plaçaments con­ti­nus des de Girona fins a Sant Just Des­vern, on hi ha el cen­tre tele­vi­siu. D'aquesta manera, molts pro­fes­si­o­nals del diari que viuen i tre­ba­llen a Girona podran, com aquell qui diu sense moure's de casa, par­ti­ci­par en pro­gra­mes tele­vi­sius. Espe­rem que amb el temps aquest pro­blema també es resol­gui a Bar­ce­lona. Per cert, que fa pocs dies em vaig tro­bar en el quiosc amb un cone­gut de Girona que em va mani­fes­tar la seva satis­facció per haver introduït l'anglès tant en el diari com a Presència i a la tele­visió. Pel que m'ha arri­bat, hi ha molta gent que fa ser­vir aquests espais en anglès per treure una mica el rovell a l'anglès. I de ben segur que per a alguns que no ente­nen el català els és útil tro­bar un resum en la llen­gua que conei­xen.

Aquest 2014 ha estat un any mogut i crec que el diari ha sabut estar a l'altura. I de ben segur que el 2015 no ho serà menys. Caldrà estar molt atents a tot el que vagi suc­ceint a àmbit de país, pen­dents, perquè no ens queda cap més remei, del que passi al cen­tre de l'Estat. Fins on arri­ba­rem és difícil de pre­dir, però el que és segur és que no podrem aguan­tar massa temps amb el sis­tema actual. Han de pas­sar coses. I pas­sa­ran.

Con­testo les dar­re­res car­tes que he rebut d'enguany. En Sal­va­dor Rofes s'estra­nyava que l'arti­cle Tancs al car­rer, sig­nat per Cesc Bat­lle i que por­tava el número (1), no tingués con­tinuïtat i pen­sava que hi podria haver hagut pres­si­ons. “Fa pudor de cre­mat”, em deia. Doncs no, Sal­va­dor, sim­ple­ment en Cesc Bat­lle escriu din­tre d'un període deter­mi­nat i no li tocava fins al dia 23 d'aquest mes. Com has pogut com­pro­var, va sor­tir aquest dimarts, tal com estava pre­vist. En Flo­renci Cri­villé, de Ripoll, ens crida l'atenció sobre una paraula que surt a La gra­e­lla horària/Cinema a casa. Din­tre la clas­si­fi­cació de films surt tot sovint “sus­pense”, quan en català hau­ria de dir “sus­pens”, segons el dic­ci­o­nari. Almenys al meu dic­ci­o­nari “sus­pense” no exis­teix. Con­fio que ho resol­guin o ens donin alguna expli­cació. I acabo con­tes­tant un lec­tor que vol que­dar en l'ano­ni­mat. Diu que li sem­bla que el diari i sobre­tot Presència seguei­xen una línia deter­mi­nada que no li agrada. De línia, en tenim, cer­ta­ment, però jo que estic a El Punt des del pri­mer dia crec que no hem can­viat la línia. D'acord amb les cir­cumstàncies, veri­ta­ble­ment nosal­tres també ens hem d'adap­tar. N'hauríem de par­lar més con­cre­ta­ment. Acabo, aca­beu bé l'any i a veure si tenim sort i el que ve és millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.