Opinió

El Barça-Madrid com a reflex del procés

També la rivalitat esportiva entre el Barça i el Real Madrid ha servit a la premsa internacional per tornar a parlar del procés català cap a la independència. El portal Fusion dels EUA (una iniciativa conjunta de les cadenes Univisión i ABC dirigida al públic jove d'origen llatí angloparlant) oferia una anàlisi titulada: “La política és encara el centre de la rivalitat del Barcelona amb el Real Madrid”, en què explicava que “el Barça és un emblema de Catalunya, una regió que, tot i tècnicament sota autoritat espanyola, parla la seva pròpia llengua, fa volar la seva pròpia bandera, explica la seva pròpia història, i cerca des de sempre més autonomia de Madrid”. El mitjà nord-americà aclaria quina és la filiació del club madrileny: “La tensió entre Catalunya i Espanya arriba al terreny de joc. Per això quan el Real Madrid, un club que no només llueix l'emblema reial sinó que representa la unitat d'Espanya, arriba a la ciutat, les flames de la rivalitat s'alimenten tant d'esport com de política.” A l'hora d'explicar les causes de la rivalitat, després de fer un repàs dels temps més foscos del franquisme, l'article relatava que “Catalunya ha recuperat part de la seva autonomia, incloent-hi el dret a fer servir la seva llengua, però encara no li és permès governar-se a si mateixa, ni tan sols fer un referèndum oficial per determinar si els seus ciutadans volen o no la independència”.

El portal esportiu Goal.com de l'Índia especulava sobre el futur del partit més destacat de la lliga en cas de secessió: “Més que un clàssic: Barcelona-Madrid serà encara més gran si Catalunya guanya la independència d'Espanya.” Explicava que “el clàssic és un matx alimentat per molt més que futbol. Barcelona vs. Real Madrid va de geografia, història, nacions i política. És Catalunya contra Espanya. Ara, amb la possibilitat creixent d'una independència catalana, pot ser encara més potent en el futur”. Considerava que “el Barcelona no seria el primer exemple d'un club participant en una lliga organitzada per una altra federació. Potser la més gran rivalitat futbolística del món serà encara més gran”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia