Política

Artur Mas il·lustra el procés amb el carrer 9-N

Montoliu de Lleida bateja un carrer amb la data de la consulta sobiranista del 2014

Els quatre exmembres del govern que estan sent investigats per la consulta del 9-N, l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau, van assistir ahir a la inauguració del carrer que Montoliu de Lleida, al Segrià, ha dedicat al procés participatiu del novembre del 2014: el carrer 9 de Novembre.

Es tracta d'un carrer curt que fa pujada i acaba en un mur i que s'ha convertit en el primer del país a portar el nom en record de la consulta sobiranista. La tipologia de la via ha generat molts comentaris sarcàstics per les metàfores amb el procés independentista català, però Artur Mas va voler capgirar-ho: “No és que no tingui sortida, és que no té entrada, i la raó és que hem tapiat l'entrada als nostres adversaris i donem la sortida a les nostres llibertats.” “Doncs ara que ho girin d'aquesta manera i que ho comencin a explicar d'una altra manera, tot això”, va etzibar.

Mas va insistir que el 9-N va ser un gran desafiament que el poble de Catalunya va guanyar i assegura que el procés, igual que el carrer de Montoliu, també s'ha de desitjar que sigui al més curt possible. L'actual president del PDECat també va criticar la resposta del govern espanyol a les aspiracions catalanes a través de “jutges i fiscals”, però va assegurar que “la voluntat del poble no la podran inhabilitar”. I hi va afegir que, per guanyar aquest embat, els catalans han d'utilitzar la “determinació, la intel·ligència i l'astúcia”, que són les “armes” que li són pròpies. “Si pretenem alguna vegada fer el fatxenda o fer el milhomes, perdrem, perquè en aquest terreny ens poden guanyar ells”, va dir. La màxima representant de l'actual govern en l'acte va ser la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret. El fet que Montoliu hagi decidit batejar un dels carrers del poble com a 9 de Novembre ha tingut molt de ressò. Fins i tot el regidor del PP al poble hi va votar a favor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona