Política

assemblea d'electes

Cent lleidatans s'apunten a l'Assemblea d'Electes

En l'acte de presentació de l'AECat a Lleida es va reclamar unitat al marge dels colors polítics per avançar cap a la independència

“Cal estar preparats per donar la cara en el cas que l'Estat impedeixi el referèndum”, segons l'AMI

Un centenar de càrrecs electes es van aplegar ahir a l'Espai Orfeó de Lleida durant l'acte de presentació a la demarcació de l'Assemblea d'Electes de Catalunya (AECat), abans del qual diversos electes lleidatans van recollir el carnet que els acredita com a membres d'aquesta organització, creada per aconseguir portar el referèndum sobre la independència de Catalunya a bon port si des de l'Estat s'hi posen impediments.

En l'acte van intervenir els alcaldes de Mollerussa, Marc Solsona (PDECat); l'alcaldessa de Vilanova de l'Aguda i vicepresidenta de l'AMI, Montserrat Fornells (ERC); l'alcalde de Soriguera, Xavier Pedemonte (CUP); el de Puigverd de Lleida, Benjamí Bosch (MES), i el regidor d'Almenar, Ferran Sánchez (Demòcrates de Catalunya). Tots van reclamar “unitat” als electes catalans, siguin del color polític que siguin, per fer avançar el país cap a la independència. Fornells va fer una crida als electes a “estar units davant una possible actuació antidemocràtica de l'Estat” i Marc Solsona va dir que cal “demostrar que hi ha unitat d'acció i que no hi ha fissures”. Benjamí Bosch va ser el més contundent en advocar per aquesta unitat d'acció, i Pedemonte va advertir els presents: “Haurem de ser valents per desobeir i obeir el mandat popular.”

La presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, va remarcar que l'objectiu de l'AECat és fer avançar el país “cap a la llibertat, la democràcia i donar així compliment al mandat popular”. La recta final del procés, segons la presidenta de l'AMI, “es vol afrontar de manera tranquil·la i seguint la legalitat espanyola”; però, en cas que això no pugui ser, el referèndum “es farà seguint la legalitat catalana”, va sentenciar. “Millor que no fos necessari convocar l'assemblea d'electes, però cal estar preparats per donar la cara, si cal”, en l'hipotètic cas que l'Estat acabés suspenent l'autonomia de Catalunya o bé impedís la celebració del referèndum, va dir.

L'Assemblea ja ha assolit els 3.000 inscrits, dels 9.283 electes catalans que estan cridats a participar-hi, entre alcaldes, regidors, diputats, senadors i eurodiputats. L'AECat es va presentar el 26 d'octubre passat a Barcelona i ara ha iniciat un recorregut per diverses ciutats per donar a conèixer els seus objectius i sumar adhesions.

LES FRASES

Caldrà demostrar que hi ha unitat d'acció i que no hi ha fissures
Marc Solsona
Alcalde de Mollerussa
Haurem de ser valents per desobeir i obeir el mandat popular
Xavier Pedemonte
Alcalde de Soriguera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia