Política

Procés sobiranista

L'ANC llança una campanya prèvia a la del referèndum per convèncer els indecisos

‘Fem futur' arrencarà el 15 de gener i omplirà el país d'“una pluja constant de raons” a favor de la independència

L'entitat preveu mobilitzar fins a 5.000 voluntaris i se centrarà en “zones prioritàries”

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) llançarà a mitjan gener una campanya informativa per escalfar motors abans del referèndum i eixamplar la majoria social a favor del Sí.

L'entitat sobiranista, ha presentat aquest dimarts Fem futur, una iniciativa que, “partint de la idea bàsica que a Catalunya hi haurà un referèndum al setembre”, proporcionarà dades i raons a favor de la independència i lluitarà contra “els arguments de la por de l'Estat espanyol”.

“Volem donar raons per sumar noves voluntats a la majoria social a favor de l'independentisme”, ha indicat el president de l'ANC, Jordi Sànchez. Segons ha dit, hi ha “més persones favorables al Sí al Referèndum que votants de partits independentistes” i és precisament a aquestes persones, votants dels comuns o del PSC partidàries de la independència però que encara “no ho tenen clar”, a les quals s'adreça la campanya.

Sánchez ha aclarit que no es tracta de la campanya que demana el vot a favor del Sí al referèndum –que començarà al juny–, sinó de donar arguments perquè els indecisos s'inclinen pel Sí. “La campanya generarà una pluja constant de raons que tindrà el component dels sentiments i també dels arguments”, ha apuntat.

“A diferència d'altres moments, quan la preocupació de l'Assemblea era aconseguir el dret a realitzar el referèndum, les nostres forces se centren ara en guanyar-lo”, ha remarcat Sánchez.

“Volem que els ciutadans prenguin una decisió lliure en base a informació contrastada el dia que vagin a votar al Referèndum”, ha afirmat la vicepresidenta de l'Assemblea, Natàlia Esteve. Ha afegit que el projecte “neix amb la voluntat de combatre els arguments de la por de l'Estat espanyol”.

Per posar damunt la taula les raons a favor del Sí, s'abordarà “un gran tema cada mes”, com la regeneració democràtica o la millora de l'Estat del Benestar, entre altres. La primera acció es farà el 15 de gener, a Sant Feliu de Llobregat, i el tema escollit serà el de les infraestructures.

“Serà una campanya intensa, amb arguments, no densa, però tampoc simple ni demagògica, però sí comprensible per al conjunt de la població”, ha avançat Sànchez.

L'entitat preveu mobilitzar fins a 5.000 voluntaris per el país d'arguments a favor d'una “República de tothom”. La campanya es “focalitzarà” en aquelles zones on “la població no té clara la seva posició i tenen dubtes”, com les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. S'organitzaran equips de “supervoluntaris” que es desplaçaran de territoris on ja hi ha una majoria independentista cap a d'altres “zones prioritàries”, com el Barcelonès, el Vallès Occidental i l'Oriental, el Baix Llobregat, el Garraf, el Tarragonès. “També es mobilitzaran les Assemblees Exteriors”, ha precisat Àngels Folch, membre del secretariat nacional de l'ANC.

“Serà una campanya des de la base, treballant amb mitjans locals i amb accions de carrer, per informar tots els demòcrates”, ha assegurat Folch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia