Política

Medinyà 1972-E vota contra el pressupost de Sant Julià

Els primers comptes amb els dos pobles diferenciats deixen Medinyà amb inversió zero

M1972-E, però, continuarà al govern amb ERC perquè tots dos creuen que és el millor per al procés de segregació

L'“aprovació històrica” –segons la descriu l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió (ERC)– dels primers pressupostos on queden clarament diferenciats Medinyà i Sant Julià va viure's dilluns al vespre en un escenari “inesperat”: els dos regidors del grup Medinyà 1972-E, membres de l'equip de govern, hi van votar en contra. El motiu és que el pressupost preveu “inversió zero” per a Medinyà i no inclou cap partida per fer-hi una escola bressol. Els comptes es van aprovar igualment, perquè des del desembre al govern també hi ha dues regidores no adscrites –que havien format part del grup de CiU fins a l'abril del 2016–, i entre elles i ERC ja sumen sis dels onze regidors del ple. Tot i l'important topada que suposa un vot contrari al pressupost, tant des de Medinyà 1972-E com des d'ERC s'aposta per continuar governant junts perquè creuen que és el millor per al procés de segregació. L'alcalde admet que “la situació és estranya” però no vol donar-hi “molta importància” per “la molta feina que queda per fer”.

El portaveu de Medinyà 1972-E, Sixte Galià, explica que en la comissió gestora de Medinyà ja van aprovar el pressupost del poble al desembre però que quan va arribar l'hora d'ajuntar-lo amb el de Sant Julià els van fer veure que s'havien deixat d'imputar-hi part de la seva part de despeses. Galià ho admet i està d'acord que es modifiqués per incorporar-ho, però reclama que també “s'imputi la part proporcional dels possibles ingressos”, com ara la venda de solars del Golf Girona. “De la manera com s'ha fet, a Medinyà li queda inversió zero”, subratlla. També critica que s'ha incomplert el “compromís” que hi havia de destinar diners a l'escola bressol de Medinyà i que “no surt enlloc”.

Puigtió, per la seva banda, es mostra molt satisfet per l'aprovació dels “primers pressupostos en què queden reflectits els ingressos i les despeses de cadascú” i assenyala que això “ha comportat que Medinyà s'hagi hagut d'ajustar a la realitat”. En aquest sentit, argumenta que igual que “a Sant Julià la inversió només es pot fer venent parcel·les”, això es pot exportar a Medinyà: “A Medinyà també tenen parcel·les d'aprofitament urbanístic i si se les volen vendre no anirem a reclamar la nostra part.” L'alcalde assegura que es tracta d'uns “pressupostos lògics i coherents” i, pel que fa a l'escola bressol, reconeix que hi ha un compromís de fa temps, però subratlla que “per ara aquests diners no hi són”.

LA XIFRA

6
vots
a favor va tenir el pressupost: els 4 d'ERC i els 2 de les regidores no adscrites. Al ple hi ha 11 regidors.

LES FRASES

Medinyà s'ha hagut d'ajustar a la realitat. També tenen parcel·les que es poden vendre
Marc Puigtió
alcalde de sant julià de ramis (erc)
S'ha imputat la part de despeses però no la d'ingressos a Medinyà, i s'ha quedat amb inversió zero
Sixte Galià
regidor portaveu de medinyà 1972-E


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia