Política

Visita presidencial

Oui au Pays Catalan, contra la visita de Puigdemont a Occitanie

El moviment Oui au Pays Catalan ha volgut mostrar la seva oposició a la visita del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aquest dissabte a Occitanie. I és que, al seu entendre, “el territori de Catalunya del Nord està sofrint la major agressió institucional catalana d'ençà de la seva annexió a França, el 1659”, ja que la nova “mega-regió «Occitània», creada l'1 de gener del 2016, li nega la identitat pròpia”.

El moviment, que prové de l'antiga CDC a la Catalunya Nord, ho ha rebutjat de manera “rotunda” a través d'una recollida de firmes a la qual han donat suport “desenes de milers de ciutadans”, així com “10.000 manifestants mobilitzats a Perpinyà el 10 de setembre de 2016, en la més gran mobilització identitària catalana a l'estat francès”.

Segons expressen, “en aquest context d'afirmació identitària nord-catalana, el president de la Generalitat Carles Puigdemont comet un error greu en reunir-se amb la Presidenta de la nova regió Occitana, Carole Delga, aquest diumenge 19 de febrer a la ciutat de Narbona. Delga és la principal opositora del reconeixement de la identitat catalana en la nova regió”.

Per tot això, demanen a Puigdemont “que respecti Catalunya del Nord, avui dia menyspreada, però determinada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia