Política

catalunya nord

ERC felicita Puigdemont pels acords amb Occitanie

La federació nord-catalana considera que les relacions entre la Generalitat i la regió Occitanie són indispensables pel desenvolupament de la Catalunya Nord

Esquerra Republicana de Catalunya Nord considera que les relacions entre la Generalitat i la regió Occitanie són “indispensables” pel desenvolupament de la Catalunya Nord. Una posició contrària al moviment regionalista Oui au Pays Catalan, sorgit de la secció nord-catalana de CDC, que s'ha declarat contrària a la visita del president Puigdemont.

En relació amb la trobada del president Carles Puigdemont i la presidenta de la regió Occitanie Carole Delga que va tenir lloc ahir a Narbona, ERC ressalta que per “Catalunya Nord, projectes com l'Ofici de la Llengua Catalana, l'Euroregió o l'Espai Català Transfronterer només tindran sentit si la Generalitat de Catalunya hi juga un paper actiu.”

A la Catalunya Nord ERC hi té una organització territorial “que actua dins les condicions imposades per l'estat francès.” ERCN aclareix que s'ha “mobilitzat i es mobilitza per la defensa de la identitat, del nom Catalunya Nord, de la llengua i del dret de viure i treballar al país.”

Els nord-catalans d'ERC afirmen que “una Catalunya Sud independent serà un ajut decisiu per construir lligams polítics, econòmics, socials, culturals amb el poble occità i és més que necessària per promoure el dret dels catalans del sud i del nord, i el dret dels occitans a decidir del seu futur.” Les autoritats de la regió administrativa Occitanie ja s'havien reunit amb les autoritats catalanes a Barcelona. L'entrevista de Narbona “és un pas més” i ERCN es felicita “de l'acció del President Puigdemont que portarà elements positius immediats i de futur pels ciutadans de Catalunya Nord.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.