Política

Les beques enfronten el PDeCAT i ERC a Igualada

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada i les JERC acusen el govern de la ciutat de “no tenir voluntat política” per tirar endavant beques d'ajuda per als alumnes d'estudis superiors.

En el darrer ple municipal, el govern del PDeCAT va impulsar beques per als estudiants de postgrau i màster i va anunciar que impulsaria uns premis a l'excel·lència en substitució de les beques que oferia als estudiants de grau, atès que considerava que eren incompatibles amb les que oferien altres administracions.

Els republicans van rebatre ahir l'argument del govern amb un informe jurídic d'un advocat que oferia com a conclusió que “no existeix incompatibilitat” entre obtenir una beca d'un ajuntament i del Ministeri “si no té la mateixa finalitat”. I posen com a exemple les beques que atorga l'Ajuntament veí de Vilanova del Camí.

El regidor d'ERC, Josep Maria Palau, acusa el PDeCAT “d'estar girant l'esquena a 700 famílies treballadores d'Igualada”, que són les que es beneficiarien de les beques que proposen els republicans.

Palau no s'oposa als premis a l'excel·lència que proposa el govern. “Fem-ho quan haguem ajudat tothom”, aclareix.

David Prat, de les JERC, critica la “manca absoluta de voluntat” del govern per crear les ajudes i creu que dona “excuses de mal pagador”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia