La fiscalia arxiva la investigació sobre el projecte del museu de cotxes antics de Roda de Berà

L'actual govern va denunciar que CiU n'havia adjudicat la redacció «a dit»

La investigació feia referència a l'adjudicació l'any 2003 dels treballs de redacció del projecte bàsic del museu de cotxes antics a l'arquitecte Javier del Olmo. La concessió d'aquesta feina es va fer a través de dos decrets d'alcaldia (un de l'alcalde accidental, Josep Borrell, i un altre de ratificació del llavors alcalde i ara cap de l'oposició, Pere Compte) i preveia un cost de 370.556 euros. El setembre del 2008, l'executiu local, format llavors pel PSC i el PP, va presentar una querella per malversació de fons públics, prevaricació i tràfic d'influències contra els signants dels dos decrets (Compte i Borrell) i contra l'exregidor d'Urbanisme, Pere Virgili, ja que l'arquitecte era el seu cunyat. Enguany, després que es trenqués el pacte entre socialistes i populars, l'alcaldessa Maite Huerta (PSC) va optar per retirar la querella i presentar la informació a la fiscalia perquè ho estudiés.

Segons va fer públic ahir el grup municipal de CiU, però, l'òrgan fiscal finalment ha decidit arxivar les diligències d'investigació iniciades perquè considera que hi ha «manca de fonaments per a l'exercici d'accions». Segons el decret signat per la secció territorial del Vendrell de la fiscalia de Tarragona, la contractació de la redacció del projecte «és conforme amb el que disposa la normativa». El fiscal també destaca, segons va informar ahir CiU en un comunicat, que no hi va haver «cap tècnic o assessor municipal» que informés contra el procediment i que el ple també va donar compte dels decrets corresponents. Per tant, el decret d'arxivament de la investigació considera «difícil argumentar que el decret analitzat pugui revestir les característiques d'il·legalitat manifesta, palmària i notòria».

El cap de llista de CiU, Pere Compte, va celebrar ahir la decisió del fiscal. «Estàvem tranquils perquè sabíem que se n'havia informat al ple i que fins i tot el projecte s'havia presentat públicament», va destacar.

La política rodenca, als jutjats

El cas del museu de cotxes antics és un dels diversos que en els últims mesos han format part de les acusacions mútues d'irregularitats entre el govern i l'oposició a l'Ajuntament de Roda de Berà. L'executiu local (format en minoria pel PSC), de fet, ja va anunciar públicament la seva intenció de fer arribar als jutjats presumptes irregularitats de CiU, com ara l'adjudicació de la gestió de l'aigua i unes factures pagades a treballadors municipals. Els convergents, que defensen la seva gestió, consideren aquestes accions una estratègia de «cortina de fum» davant de la falta de suport del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.