Política

DAVID SÀNCHEZ

ALCALDE DE JORBA (ERC-AM)

“Actuarem per evitar que el castell es degradi més”

“Acabarem el mandat pràcticament sense endeutament”

“L’ensenyament i les persones grans són prioritats”

Quines són les prioritats del mandat actual?
Bàsicament són dues: l’ensenyament i les persones grans. Quant a ensenyament, ja està mig aconseguit l’objectiu que teníem, que era recuperar l’escolarització de la llar d’infants. Hem entrat en un pla experimental d’Ensenyament que permet l’escolarització dels nens d’entre 1 i 3 anys a l’escola. Continuem perquè volem que sigui des dels zero anys. Pel que fa a les persones grans, Jorba disposa d’un edifici per a centre de dia i ens cal l’accés a places concertades. No depèn estrictament de nosaltres, depèn de la Generalitat, però estem treballant per tenir-ne. Esperem una bona notícia els propers mesos.
Cal una intervenció per consolidar el castell. Què s’hi farà?
Sí, pel que fa a la consolidació, primer vam fer un pla director de manteniment i un projecte de conservació del castell, que ja tenim sobre la taula. Però intervenir en el patrimoni és costós i ara busquem subvencions. Entre el Departament de Cultura i i la Diputació tenim assegurats uns 70.000 euros, i ja tenim el projecte executiu. Segurament enguany es faran les primeres actuacions, les més bàsiques, perquè el monument no es degradi més.
L’objectiu final quin és?
L’objectiu és que sigui visitable. El projecte previst pel pla director voreja els 400.000 euros i inclou la recuperació del castell, facilitar-hi la visita i aprofitar culturalment el castell.
Com està la situació econòmica de l’Ajuntament?
L’Ajuntament està sanejat. Tenim un endeutament baix i acabarem mandat pràcticament sense endeutament. Això ens permet fer front a possibles imprevistos i plantejar alguna inversió.
Quines inversions?
Els col·lectors de Jorba tenen alguns problemes tècnics i volem solucionar-ho o preveure un altre sistema de sanejament de les aigües.Primer parlarem amb l’ACA i si no podem optar a subvencions tirarem de recursos propis.
Com valora la vegueria del Penedès?
En el moment que viu el país, amb la redefinició territorial s’ha donat cabuda a la vegueria del Penedès. Hi ha una zona que mira més al Penedès, una altra a l’Alta Segarra l’altra a la Catalunya Central. És normal que ara cada zona un pugui decidir on estan més còmodes. La planificació territorial és important per al ciutadà per on pugui tenir els serveis.
Quin paper han de tenir els ajuntaments en el procés d’independència de Catalunya?
El nostre paper és estar al costat del govern de la Generalitat en allò que convingui. Hem de garantir el procés del referèndum. Pel que fa al paper dels ajuntaments en el nou país, som l’administració més propera al ciutadà i hem de guanyar pes. Els ajuntaments són la primera instància on recorre el ciutadà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia