Política

religions

homofòbia

L’alcalde de Solsona demana al bisbe una disculpa pública

David Rodríguez reclama a Novell per telèfon que rectifiqui les polèmiques declaracions sobre l’homosexualitat

Convoca tots els grups per replantejar la relació de l’Ajuntament amb el Bisbat i anuncia accions per Corpus

L’alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha demanat al bisbe Xavier Novell que rectifiqui i es disculpi públicament per les polèmiques declaracions en què va vincular l’homosexualitat amb la falta de la figura paterna. El batlle ha condemnat les afirmacions de Novell i ha defensat que vol “una Solsona lliure d’homofòbia”. A més, ha anunciat que convocarà de forma imminent els grups de l’Ajuntament per replantejar la relació de l’Ajuntament amb el Bisbat i que les primeres accions com a corporació seran visibles per Corpus.

David Rodríguez va comparèixer ahir davant els mitjans de comunicació i va fer públic que la setmana passada va trucar al bisbe de Solsona, Xavier Novell, per demanar-li “una disculpa pública” i una “rectificació” per les afirmacions que va fer en la glossa de la setmana passada en què apuntava a una relació entre l’orientació sexual i una figura paterna “absent, desviada, esvaïda”. Segons l’alcalde, el bisbe li va respondre: “M’ho pensaré.” Novell, però, ni ha rectificat públicament ni s’ha pronunciat fins ara sobre la polseguera que han aixecat les seves paraules. Ni tan sols hi ha fet referència en l’última glossa, que ha dedicat a l’adopció i l’avortament.

El batlle assegura que “cap orientació sexual és confusa, com opina el bisbe, i cap persona ha de sentir-se atacada, sigui quina sigui aquesta orientació”. Per això considera que “tota declaració en aquest sentit és ofensiva i discriminatòria, i ha de ser fermament rebutjada, reprovada i condemnada”. També considera que les paraules del bisbe “han precipitat un debat sobre la relació de l’Ajuntament i el Bisbat” que fins ara el govern solsoní no havia obert. Per això, convocarà –segurament aquesta mateixa setmana– els grups municipals per “consensuar” les accions que ha de prendre l’Ajuntament contra el bisbe. El govern municipal farà una proposta perquè aquestes accions siguin ja visibles per la festivitat de Corpus, el 18 de juny. L’alcalde no ha volgut avançar quines seran “per respecte als grups municipals”.

Rodríguez també es va referir a la moció de la CUP per reprovar el bisbe que no es va poder votar pels vots contraris del govern (ERC i el PSC) i del PDeCAT. L’alcalde assegura que no s’eludeix el debat sinó que s’ajorna per valorar totes les opcions. Denuncia que això va generar “una crispació innecessària que va acabar en crits i violència verbal un cop finalitzat el ple”. També lamenta i qualifica de “greus bretolades” les pintades contra el bisbe que van aparèixer al palau episcopal. La CUP, per la seva banda, demana “accions concretes” contra el bisbe.

Les afirmacions de Xavier Novell han provocat reaccions des de molts àmbits, sobretot des del col·lectiu LGTBI, que el cap de setmana es va manifestar a Tàrrega. Diversos ajuntaments han reprovat el bisbe o preparen mocions per fer-ho.

LES FRASES

Cap orientació és confusa com opina el bisbe i cap persona ha de sentir-se atacada, sigui quina sigui aquesta orientació
Solsona ha de continuar sent una ciutat lliure de violència, homofòbia, racisme i xenofòbia
David Rodríguez
alcalde de solsona

Ara, adopció ‘versus’ avortament

El bisbe de Solsona va fer les afirmacions sobre l’homosexualitat en la glossa titulada Amor que esdevé fecund (1). La segona part ahir ja es podia llegir al web del Bisbat i parla de l’adopció i els avortaments però no fa referència a la polèmica dels últims dies. Xavier Novell continua citant l’Amoris Laetitia del papa Francesc i diu que el pontífex “no s’oblida que l’adopció, quan és facilitada per l’administració, esdevé una mesura eficaç de prevenció de l’avortament i de l’abandonament”. El bisbe defensa que, “sense deixar de treballar per mostrar que la vida de cada persona concebuda és valuosa i inviolable”, cal treballar altres mecanismes. Per això reclama “una complicitat entre l’administració, la societat civil i els matrimonis que desitgen adoptar que engendri mecanismes perquè a la dona que no desitja el fill li sigui més beneficiós –a nivell laboral, econòmic, sanitari i moral– de tenir el fill i donar-lo en adopció”. Acaba dient que “en un món en què les tècniques sanitàries o el tràfic d’infants fan possible acomplir els desitjos autocèntrics i narcisistes de tenir un fill”, cal que les lleis prevegin “que només puguin adoptar els matrimonis on el futur pare i la futura mare volen ser instruments d’amor per a l’infant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.