Política

Procés sobiranista

Llach defensa a Perpinyà la necessitat d’estar alerta

En un acte organitzat ahir per la territorial nord-catalana de l’ANC a Perpinyà, Lluís Llach (JxSí), va atendre la necessitat d’informació de més de dues-centes persones. “El govern espanyol si es manté en paràmetres democràtics no ho podrà impedir”, va afirmar. El mateix dia que Carles Puigdemont, acompanyat pels parlamentaris independentistes, anunciava la data i la pregunta del referèndum, el diputat Lluís Llach, convidat per l’ANC de Catalunya Nord, omplia una sala del cinema Castillet per explicar què està passant. Allí va explicar-los, entre altres punts, la capacitat de Catalunya de ser un estat que funcioni econòmicament i com arribarà un moment en que el govern espanyol haurà de negociar la separació.

Per explicar la determinació del president de la Generalitat, va recordar que Carles Puigdemont va anar tercer a la llista de Junts pel sí que ell encapçalava a la demarcació de Girona. Un dia li va preguntar perquè havia acceptat anar en aquesta llista: “Hi vaig entrar en política perquè sóc independentista”, va respondre Puigdemont. Les preguntes dels assistents van girar al voltant de la relació amb Europa, els contactes amb el govern francès, els Països Catalans i la capacitat del govern espanyol d’impedir la independència: “El gran objectiu del govern espanyol ara és la desmobilització de la gent. Han vist que és l’única manera d’aturar aquest procés, és per això que és tant important que tothom es mantingui alerta.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia