Política

procés sobiranista

Un empresari proposa comprar les urnes a un fabricant xinès

Jordi Roset, soci de Petrolis Independents i membre del CCN, aconsegueix un pressupost que garanteix la producció en vint dies i per un preu total d’uns 66.000 euros

Està convençut que no caldrà perquè la Generalitat “ja ho té resolt”, però tampoc dubta que, si cal, la societat civil “es mourà” per tenir urnes

L’empre­sari de Ter­rassa Jordi Roset, soci de Petro­lis Inde­pen­dents i mem­bre del Cer­cle Català de Nego­cis (CCN), ha ofert una alter­na­tiva a la Gene­ra­li­tat per a la com­pra de les urnes del referèndum, després que el con­curs de per homo­lo­gar les empre­ses sub­mi­nis­tra­do­res hagi que­dat desert.

Roset pro­posa com­prar les urnes que el govern neces­sita a un fabri­cant xinès, que ja li ha pro­por­ci­o­nat un pres­su­post. El temps de pro­ducció de les vuit mil uni­tats és com a màxim d’uns vint dies i als quals cal sumar-hi el temps del trans­port, al vol­tant d’un mes amb l’envi­a­ment estàndard, en vai­xell. El preu total per a tot l’encàrrec seria d’uns 75.000 dòlars (uns 66.000 euros), que inclou els 80.000 pre­cin­tes.

Es tracta d’un model de poli­pro­pilè que fabrica l’empresa Ballot Expert , del grup Smart Dra­gon, espe­ci­a­lista en mate­ri­als per a pro­ces­sos de votació. L’empresa ha sub­mi­nis­trat urnes per a les elec­ci­ons d’Austràlia de l’any pas­sat. També a tre­ba­llat per països com Lituània, Txad, Ghana o Nigèria.

Mal­grat la seva ini­ci­a­tiva, Roset es mos­tra con­vençut que la Gene­ra­li­tat ja té “un pla B” i no caldrà anar a bus­car les urnes tan lluny.

De fet, con­si­dera que la gestió de les urnes ha de sor­tir del govern “perquè sigui homo­lo­ga­ble” a nivell inter­na­ci­o­nal. Però si cal,“quan arribi el moment la soci­e­tat civil es mourà per bus­car-les”.

Ell el pres­su­post ja el va dema­nar fa temps, però ho va apar­car quan la Gene­ra­li­tat va treure a con­curs el sub­mi­nis­tra­ment de les urnes, ja que d’entrada la seva empresa no es dedica a aquesta acti­vi­tat.

Després que el procés de lici­tació hagi que­dat desert, Roset ha ofert la seva empresa per ges­ti­o­nar la com­pra, però insis­teix que està “segur que el govern ho té resolt”.

L’empre­sari no ha rebut, de moment, cap res­posta a nivell ofi­cial, però sí “la feli­ci­tació d’algun dipu­tat”, ha reco­ne­gut.

En aquest sen­tit, subrat­lla que la seva ini­ci­a­tiva té un caràcter sobre­tot simbòlic, en un moment en què des d’alguns àmbits es vol fer creure que el empre­sa­ris es des­mar­quen del procés. “Els empre­sa­ris hi som, molts som inde­pen­den­tis­tes”, remarca.

“Ens volen fer por, però no n’hem de tenir”, con­clou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.