Política

militars i espai públic

L’exèrcit diu que les seves maniobres són “habituals”

La presència de 90 militars passa desapercebuda a les sis poblacions de l’Alt Empordà, on ahir i fins avui dimecres s’han programat marxes d’enduriment

La presència de militars entrenant-se pel territori empordanès s’ha de considerar habitual, són exercicis habituals, segons l’exèrcit, responent a l’expectació que es va aixecar amb l’anunci de maniobres per l’endemà de la Diada a sis municipis de la Garriga d’Empordà. Els militars expliquen que la marxa, que va començar ahir al matí i que està previst que acabi avui dimecres al vespre, és un exercici d’entrenament “habitual”. Més concretament, es tracta d’una marxa anomenada d’enduriment durant la qual uns 90 soldats recorreran zones boscoses i passaran una nit fora dels seus quarters habituals, la base de Sant Climent Sescebes.

Els municipis on l’exèrcit va comunicar aquestes maniobres són Biure, Pont de Molins, Llers, Cistella, Terrades i Boadella i les Escaules. La presència dels militars, però, ahir va passar pràcticament desapercebuda a les poblacions on els veïns asseguren que no han vist passar ni tan sols els vehicles. L’alcalde de Llers, Carles Fortiana, que la setmana passada va ironitzar amb el fet que el desplegament sigui precisament l’endemà de la Diada i preguntant si això volia dir que “començava la invasió”, ahir també confirmava que aquests exercicis són habituals a la zona i que no han generat fins avui cap incidència.

Amb tot, l’alcalde també planteja que els militars podrien “fer les seves batalletes” a Sant Climent, on tenen un espai molt gran i tancat, i que no cal que vagin als pobles veïns per fer maniobres. “No hi ha hagut mai res, però boletaires o gent en bicicleta es poden trobar amb aquest ensurt, perquè, vulguis o no, això sobta” conclou l’alcalde.

Unes 190 notificacions en nou mesos

Per recalcar que la seva presència s’ha de considerar un fet habitual, l’Exèrcit assenyal que la comunicació que van enviar als 6 consistoris de l’Empordà aquests dies és la 190 que fan aquest any per notificar exercicis des de Sant Climent. Part d’aquestes 190 notificacions, corresponen a municipis que han aprovat mocions per rebutjar la presència d’exercicis militars (també ho ha fet la Diputació), però que no han impedit fins ara que els militars segueixin fent les maniobres que consideren “habituals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia colpeja la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió