Política

setge a l'1-O

alcaldes

L’alcaldessa de Cunit no declara davant el fiscal i avisa que l’1-O “no el pot aturar ningú”

Montse Carreras defensa que el referèndum “ja no és qüestió de lleis, sinó de llibertats i democràcia”

L’alcaldessa de Cunit, Montse Carreras (PDeCAT), ha comparegut aquest dimecres a la fiscalia de Tarragona per declarar com a investigada pel referèndum de l’1 d’octubre. Carreras s’ha acollit al seu dret de no declarar i ha advertit que “el sentiment d’un poble no el pot aturar ningú” perquè això “ja no és qüestió de lleis, sinó de llibertats i democràcia”.

“El dia 1, a votar”, ha exclamat a les portes de l’Audiència de Tarragona, on ha rebut l’escalf d’una cinquantena de veïns i de diversos alcaldes i regidors del territori. Carreras ha afirmat que el fiscal ha estat “molt amable” i que l’ha informat que està investigada pels possibles delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics. L’alcaldessa ha insistit que diumenge posaran “el màxim” perquè la gent pugui exercir el seu dret a vot.

Poc menys de mitja hora ha durat la compareixença de l’alcaldessa de Cunit davant el fiscal a l’Audiència de Tarragona. Desenes de veïns, alguns d’ells amb estelades, han acompanyat Carreras a les portes de l’edifici amb crits de “Montse, Montse!” i “Votarem!”.

L’alcaldessa de Cunit ha rebut el suport d’altres batlles del Penedès que han acudit amb la vara d’alcalde: Agnès Ferré, de la Bisbal del Penedès; David Godall, de Bonastre; Jordi Merlès, de Llorenç del Penedès; Xavier Lluch, de Font-rubí, i Sergi Vallès, de Torrelles de Foix. L’alcalde de Valls, Albert Batet, també ha fet costat a l’alcaldessa, així com alguns regidors del partit.

D’altra banda, l’alcaldessa ha confirmat que aquest dimarts agents dels Mossos d’Esquadra es van personar als punts de votació per fer preguntes als seus responsables sobre el referèndum i omplint actes. “La gent que està treballant allà no sap res i no pot declarar res”, ha explicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia