Política

aplicació del 155

Primeres mocions contra l’article 155 i en defensa de les institucions catalanes

Plens urgents ahir a una desena d’ajuntaments per aprovar el text promogut per l’AMI i l’ACM

Una trentena més faran plens entre avui i dijous

Primeres mocions als ajuntaments de la regió contra la suspensió de l’autonomia que comporta l’aplicació de l’article 155 i en defensa de les institucions catalanes. Ahir a la nit una desena de consistoris van fer plens d’urgència per aprovar el text que promouen l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), entre els quals Masquefa, Calders, Tona, Tavèrnoles, Sant Pere de Torelló, Puig-reig, Gironella, Avià i Saldes.

Una trentena més de corporacions –la majoria d’ERC i del PDeCAT– ho debatran entre avui i dijous. Per exemple, avui es debatrà a Berga (que farà el tercer ple en menys de tres setmanes), Manlleu, Cardona, Santpedor, Calldetenes, Sant Quirze de Besora, la Pobla de Claramunt, Avinyó, Fonollosa, Gaià, Castellar de N’Hug, Monistrol de Calders i al Consell Comarcal del Moianès. Entre demà i dijous la moció es debatrà a Manresa, Vic, Solsona, Moià, Perafita, Sant Vicenç de Torelló, Cercs, Castellar del Riu, Guardiola de Berguedà, Vilada, Prats de Lluçanès, l’Espunyola, Artés, Marganell, Monistrol de Montserrat, Rajadell, Sallent, Sant Feliu Sasserra, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Talamanca, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina i Sant Quirze Safaja.

El text també es debatrà en municipis amb governs vinculats al PSC, com Castellbell i el Vilar, Hostalets de Pierola i Navarcles (Sumem: abans PSC). A Òdena, també amb govern del PSC, el PDeCAT intentarà que la moció es debati. A més, l’alcalde de Navàs (CUP), Jaume Casals, diu que no convocarà cap ple perquè esperaran a la proclamació de la independència: “Estem farts d’anar aprovant totes les mocions del procés”.

La moció de l’AMI i l’ACM rebutja l’article 155, dona suport al govern i al Parlament perquè facin efectiu el mandat popular del referèndum del passat 1 d’Octubre i condemna “la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes”.

A més, es continuen aprovant mocions per denunciar la violència policial i demanar la llibertat del presos polítics. És el cas de Gironella i del Consell Comarcal del Solsonès.

A part, Cata Electrodomèstics de Torelló ha anunciat que traslladarà el domicili social a Madrid per “reforçar la seguretat jurídica” de l’empresa davant de la situació política de Catalunya i per “protegir els interessos de tots els clients i treballadors i garantir l’operativa diària de l’empresa”, segons l’agència ACN.

Informació de

C. Oliveras, M. Canturri, A. Aguilar, O. López i M.Vicente



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia