Política

Eleccions 21-D

L’alcalde de Gimenells deixa el PSC i va de número 2 amb el PP

Sorpresa entre els socialistes pel canvi de jaqueta de Dante Pérez en menys d’un dia, trencant amb ells per l’acord amb Unió

La majoria de partits ultimen candidatures a l’espera de si les formacions sobiranistes fan llista unitària

L’alcalde de Gimenells (Segrià), Dante Pérez, és un niu de sorpreses, perquè en menys de 24 hores ha trencat el carnet del PSC i el PP anuncia que serà el número dos de la seva llista de Lleida.

Dimecres al vespre, Dante Pérez afirmava a les xarxes socials que “soc incapaç de compartir partit amb els nacionalistes d’Unió. En conseqüència, marxo del PSC”. Per tant, rebutjava clarament l’acord electoral dels socialistes amb Units per Avançar, la nova formació d’exmilitants d’Unió. Aquesta trencadissa de carnet va coincidir, segons fonts socialistes, amb les aspiracions de Pérez de figurar en els primers llocs de la llista del PSC als comicis del 21 de desembre, però el màxim que se li va oferir és el vuitè lloc que, segons sembla, no li va agradar.

Poques hores després, el PP de Catalunya filtrava a algunes agències que l’alcalde de Gimenells seria el número 2 de la llista per Lleida, per darrere de Marisa Xandri, fins ara diputada i presidenta provincial dels conservadors.

La resta de formacions polítiques continuen treballant en la confecció de les llistes, malgrat que encara hi ha el gran dubte de si els partits sobiranistes acabaran formalitzant alguna candidatura conjunta. En cas d’anar separats, el PDeCAT sembla que apostarà pel fins ara diputat i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i tot apunta que l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, continuarà en els llocs capdavanters, tot i les crítiques rebudes dins el partit per amenaçar amb trencar el carnet quan Puigdemont volia convocar eleccions. ERC apostarà per la consellera Meritxell Serret com a cap de llista, seguint la línia de posar els consellers empresonats o exiliats en les candidatures. Els socialistes ja han escollit Òscar Ordeig, actual primer secretari de la federació socialista de Ponent i regidor de la Seu d’Urgell i diputat al Parlament. De número dos hi anirà la primera tinenta d’alcalde de la Paeria, Montse Mínguez, per intentar esgarrapar el màxim de vots a la capital, i el tercer serà un candidat d’Units per Avançar, lloc pel qual no es descarta recuperar algun històric.

Catalunya en Comú tindrà a la senadora Sara Vilà al capdavant i la CUP encara no ho ha decidit i no es descarta l’aranesa Mireia Boya. Finalment, Jorge Soler repetiria a Ciutadans.

“Patriotisme espanyol modern”

El canvi de jaqueta de Dante Pérez va tenir una primera reacció per part del líder del PP català. García Albiol va escriure a Tittwer que estava “molt orgullós que l’alcalde de Gimenells s’incorpori al PP per la nostra defensa clara d’una Catalunya forta dins Espanya”. El mateix Pérez va repiular el missatge. Aquest alcalde, proper a Societat Civil Catalana i que en un comunicat es declara defensor d’un “patriotisme espanyol modern”, fa poc es lamentava que els consellers estiguessin a la presó. També es va significar per donar suport a Susana Díaz al PSOE. Pel que fa a l’alcaldia, Pérez la va guanyar amb una llista vinculada al PSC, recuperant-la d’un alcalde de Ciutadans que abans era del PP. Ara podria tornar a mans dels populars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia