Política

setge a l'1-O

vandalisme

Nou atac al monument de Companys al Tarròs

Nou atac vandàlic ahir a la matinada en un dels elements que conformen el monument d’homenatge a Lluís Companys al seu poble natal del Tarròs, al municipi de Tornabous. Uns desconeguts es van endur un medalló de bronze amb la cara de Companys i van fer pintades franquistes –on es pot llegir clarament la paraula “Franco”– al monòlit en memòria del president de la Generalitat afusellat.

L’Ajuntament del municipi va anunciar que ahir mateix tenia la intenció de presentar denúncia davant dels Mossos d’Esquadra i que repararà els desperfectes al més aviat possible, segons va assegurar l’alcalde, Amadeu Ros (ERC). Un veí del poble va descobrir les destrosses ahir al matí i va avisar l’alcalde, que es va desplaçar fins al lloc acompanyat d’agents dels Mossos. Amadeu Ros va explicar que fa uns dies ja van aparèixer pintades als senyals que indiquen l’entrada al conjunt monumental, situat al costat de la C-53 al Tarròs.

Ara el consistori facilitarà als Mossos les gravacions de les càmeres de seguretat que hi ha instal·lades al recinte per si poden ajudar a la recerca dels autors de la bretolada. L’alcalde va lamentar l’enèsim acte vandàlic als elements que recorden el president afusellat. Hi han aparegut pintades en múltiples ocasions i el 2014 fins i tot es va decapitar l’estàtua de Companys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia