Política

la crònica

De pares i fills

Gemma Geis (doctora en dret i exvicerectora de la UdG) explicava ahir a Amer, en l’esmorzar informal de presentació de la candidatura de Junts per Catalunya, que quan Carles Puigdemont li va proposar d’encapçalar la llista per Girona va voler parlar-ne amb els seus fills, que són petits. Va relatar que va tremolar durant dues hores després de rebre la proposta de Puigdemont. I quan va penjar el telèfon ho va consultar amb els nens. “Macià –va dir al seu fill gran–, el president m’ha demanat que l’ajudi i la mama li dirà que sí.” “I ho ha entès perfectament, n’està molt orgullós i això em fa estar molt tranquil·la”, hi va afegir Geis. A l’esmorzar hi havia els pares de Puigdemont. No sabem si el seu fill els va consultar res, abans d’acceptar la presidència de la Generalitat o abans de marxar cap a Brussel·les, però en tot cas, com en Macià, també se’ls veia orgullosos del seu fill.

L’esmorzar va aplegar una trentena de simpatitzants de Junts per Catalunya i de Carles Puigdemont. Bé, la paraula simpatitzant no fa justícia. Els que eren al bar Torrent per compartir entrepans, coca de vidre i el vi dedicat al president de la Generalitat (President 130, del Senyoriu Rocasalva d’Amer) eren no ja simples seguidors, sinó entusiastes de la llista i el president. Ja ho deixava caure Geis en el seu breu i sentit parlament: a Amer segurament no hi ha gaire res a rascar, però malgrat tot, va dir, s’ha d’anar a convèncer els que no ho tenen clar. Acompanyaven Geis l’alcaldessa d’Anglès; Àstrid Desset (que és la número 13); Salvador Clarà, regidor d’Amer que tanca la llista, i l’alcaldessa, Maria Rosa Vila, que lluïa jersei groc i llaç groc.

Sobre Carles Puigdemont, Geis va explicar que fa uns dies el va visitar a Brussel·les. “El vaig veure molt fort”, va dir. També s’expressaven en un sentit similar els seus pares, si bé van mantenir-se en un molt discret segon pla i no van intervenir. Per Geis, la llista que Rajoy no vol que guanyi “és la del president Puigdemont”. La candidata va dir que l’Estat espanyol està en fallida, no té projecte, i va prometre que serà una diputada pel territori. “Tindré la porta oberta a tothom que truqui”, va assegurar.

Al final de la seva intervenció, quan ja es disposaven a brindar, va fer un crit mirant el mòbil: “Un moment, que tinc un missatge del president!”, i tothom va esclatar en aplaudiments. “Molts records a tothom, tant de bo us pogués acompanyar –va llegir Geis–, estem forts i decidits però necessitem que tots ens ajudeu per obtenir la victòria el 21.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia