Política

GEMMA GEIS

CAP DE LLISTA GIRONINA DE JUNTS PER CATALUNYA I DIPUTADA

“El 155 ha deixat Rajoy amb tres diputats al Parlament”

Destaca la força dels partits independentistes a les comarques del president Puigdemont

Els resultats del PP li diuen que ha de fer política

Considera un molt bon resultat els set diputats.

Us esperàveu els resultats a la demarcació? Amb els 4 d’ERC igualeu els 11 aconseguits per la llista Junts pel Sí
Ens esperàvem que el vot independentista a Girona guanyés i tingués força. Teníem alguna intuïció de la correlació entre ERC i Junts per Catalunya. Però estem molt contents perquè la victòria de l’independentisme és important.
Era important guanyar a la terra de Puigdemont.
Era un repte personal guanyar a la terra del president, perquè són les comarques gironines d’on ha estat diputat i alcalde. Era un repte que ens havíem plantejat amb només tres setmanes. La lectura dels mitjans internacionals corrobora que hem guanyat i això és important.
Al llarg de tota la nit, JxCat tenia un vuitè diputat a Girona que va caure a l’últim minut a favor de Ciutadans. Decepció final?
Amb sis ja estava contenta perquè en tenia sis o cinc al cap i set ja em sembla un resultat espectacular. No va ser cap decepció. No teníem dades, no teníem enquestes; teníem sensacions. I set és un resultat espectacular. El PP i el PSC han perdut vots que han anat a Cs.
Quin ha de ser el pròxim pas perquè el president torni?
Ja ha dit que obre les portes del diàleg a Rajoy, que respecti el resultat de les eleccions i per tant que deixi de tenir efecte el 155 amb presos polítics i exiliats. A partir d’aquí ha de començar a fer política perquè la recepta que ha aplicat fins ara l’ha deixat només amb tres diputats al Parlament.
Ha entrat en la dinàmica política. Quina és la sensació?
He estat molt ben acompanyada. Soc molt conscient dels vots que hem obtingut, d’on provenen i què em demanen: una manera diferent de fer política. La primera reunió que hem tingut ja ha estat d’un perfil molt diferent de partit típic. M’han agradat moltíssim aquests nous aires de Junts per Catalunya. Ho hem d’enfocar com una candidatura de militància pel país i molt transversal i hem d’actuar amb les maneres noves de la nova política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia