Política

Narcís Isern

Alcalde de l'Armentera

“Som l’únic poble que no té xarxa d’aigua”

Narcís Isern creu que el seu govern ha complert els objectius del mandat

La xarxa d’aigua potable al nucli antic és el proper repte

Narcís Isern és alcalde de l’Armentera des del 2011 i té intenció de tornar a encapçalar la candidatura del PDeCAT en les eleccions municipals del 2019 per encarar un tercer mandat.

L’Armentera és un municipi de prop de mil habitants, amb una particularitat: és l’últim municipi de la demarcació de Girona que no té xarxa d’aigua pública al centre del poble. L’alcalde Narcís Isern explica que aquesta obra és el projecte més important que tenen sobre la taula per als propers anys.

Té decidit si repetirà com a candidat a l’alcaldia el 2019?
En principi, sí, per un tercer mandat. Possiblement, hi haurà algun canvi en l’equip, perquè hi ha gent que hi és d’ençà dos mandats i vol deixar-ho per motius personals, però la intenció és tornar a presentar-se.
De quins aspectes es considera més satisfet els tres primers anys de mandat?
Els principals projectes que portàvem en el programa els hem complert: la coberta de la pista poliesportiva, l’adequació d’un parell de carrers del poble i l’arranjament de la xarxa de clavegueres en uns altres tres carrers. Són obres que poden semblar petites, però que són importants per a un petit poble com el nostre.
Què queda per fer d’aquí a final de mandat?
Ara, tenim un projecte molt important que fa molts anys que preparem i que ens ha quedat una mica parat, però que plantegem per al 2019 i el 2020: posar la xarxa d’aigua potable al centre del poble.
Renovar la xarxa?
No, fer-la. Som l’únic poble de la demarcació de Girona que no té xarxa d’aigua pública al nucli antic del poble. A l’Armentera, fas un forat i trobes aigua. Històricament, sempre ha estat així, i el que feien els veïns era fer un pou: posaven una bomba de mà i, més tard, un grup de pressió, i com que sempre s’ha tingut aigua de manera fàcil, ha anat passant el temps. Però per a l’Ajuntament és un projecte pendent. Ara, ho farem.
Això significa que els veïns ara no paguen per l’aigua i aviat hauran de fer-ho?
És cert que ara no paguen aquests impostos, però ja paguem llum per treure l’aigua i s’han de preocupar que sigui potable. El més important és que no utilitzen aigua controlada i l’Ajuntament ha de distribuir aigua controlada sanitàriament. Sí que aquests veïns pagaran més, però s’ha de fer, encara que, per sort, en aquesta zona no tenim problemes de nitrats.
Quina part de la població afecta aquest projecte?
Tot el centre del nucli, de l’ordre d’un 70 per cent de la població.
Parlem d’un pressupost important?
Uns 800.000 euros, que pagarem amb ajudes de la Diputació. El projecte passarà pel ple d’aquest mes d’octubre i, després, s’haurà de posar a exposició pública. Hem dividit les obres en quatre lots i es faran en un termini de dos anys. Tenint en compte tota la tramitació pendent, podem dir que aquestes obres començaran el proper mandat.
Tenia un endeutament zero. Això seguirà així tot i aquestes obres?
No tenim deute. Ara sí que farem un crèdit, però serà suau, i precisament ho hem planificat sobre dos anys perquè ho puguem assumir sense dificultats.
Un cop fets aquests treballs, quedaran més coses pendents?
El dia a dia, seguir amb la senyalització de carrers, el manteniment...
Com definiria la situació demogràfica i econòmica de l’Armentera?
Tenim 953 habitants i l’activitat més important del poble és l’agricultura, però han arribat també nous habitants, gent de fora, joves, perquè som un poble ben comunicat i no gaire car impositivament. Hem anat creixent. Quan vaig entrar a l’alcaldia, érem uns 700 habitants. A l’estiu, dupliquem la població amb segones residències i apartaments turístics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.