Política

Taxes congelades per quart any, a Sant Julià

El ple municipal aprova per majoria no apujar els impostos en l’exercici del 2019

“No augmentar la pressió fiscal als nostres veïns i veïnes i, alhora, ajustar els pressupostos anuals a la realitat.” Aquest va ser, segons va recordar ahir l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió (ERC), un dels compromisos que el grup que encapçala duia en el programa electoral, amb el qual van concórrer als comicis locals del 2015. És per aquest motiu que, en la mateixa tònica dels darrers exercicis d’aquest mandat, el ple va acordar novament congelar tots els impostos i les taxes municipals per quart any consecutiu. Aquesta qüestió va centrar ahir un ple extraordinari, en el qual hi havia com a únic punt de l’ordre del dia l’aprovació de les ordenances fiscals corresponents al 2019.

La sessió va començar a les sis de la tarda al saló de plens de l’ajuntament. Les propostes recollides en el document van prosperar amb els vots a favor de 6 dels 8 membres de l’equip de govern (quatre d’ERC i les dues regidores no adscrites, ja que ahir no van poder assistir al ple els dos edils de Medinyà1972-E). Per la seva banda, els regidors dels partits de l’oposició es van abstenir (dos de CiU i un d’Independents per Sant Julià de Ramis i Medinyà-CP).

Entre les novetats previstes per l’any vinent, s’han ampliat i augmentat diverses bonificacions, com per exemple a les famílies nombroses, a les monoparentals o a aquelles que tenen una persona amb discapacitat al seu càrrec. Els ciutadans també es podran beneficiar d’una bonificació del 25% en el pagament de l’IBI, en els casos d’aquells veïns que duguin a terme la instal·lació de plaques solars als seus habitatges. Amb aquesta mesura es pretén potenciar una energia neta, sostenible, segura i que també suposa un estalvi molt significatiu per a les economies de les famílies, gràcies a l’aprofitament tèrmic i elèctric de l’energia provinent del sol.

L’Ajuntament, a més, preveu una bonificació del 20% en la taxa d’escombraries per a aquelles activitats comercials o establiments que participin en el servei de recollida porta a porta municipal. Un benefici per als negocis que, de retruc, el consistori creu que pot ajudar a reduir els abocaments il·legals que hi ha hagut darrerament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia