Política

Torra: “Si renunciem a la nostra llibertat Catalunya deixarà de tenir rostre”

El president de la Generalitat apel·la a la unitat i als valors de la justícia, de la democràcia, dels drets humans i civils perquè “guiïn” a la ciutadania de Catalunya

Quim Torra es compromet a aprovar la llei de protecció de les oliveres mil·lenàries a Ulldecona

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que si es renuncia a la “llibertat” Catalunya no podrà explicar-se i deixarà de “tenir rostre”. En aquest sentit, el president ha demanat a la ciutadania seguir ferms i defensar el “seu dret a ser lliure” davant el judici als líders independentistes.

Torra ha fet aquestes declaracions a l’acte de presentació de la temporada de les Passions 2019 a Ulldecona (Montsià), des d’on també s’ha compromès a aprovar la llei de protecció de les oliveres mil·lenàries. “L’aprovem o faig un decret llei perquè no ens robin les oliveres del país”, ha asseverat.

Torra ha apel·lat a la unitat i als valors de la justícia, de la democràcia, dels drets humans i civils per tal que aquests siguin els que “guiïn” al conjunt de la ciutadania de Catalunya en els pròxim mesos. “En aquests moments que vivim l’inconcebible penso que aquest poble no mereix viure el que s’està enfrontant”, ha subratllat el cap de l’executiu català.

Davant d’això, ha defensat “l’arrelament a la terra” i ha insistit que “sempre” ha estat del “mateix costat, al costat dels drets, del dret a tenir drets i de les llibertats”.

Així mateix, durant el seu discurs en l’acte de presentació de la temporada de les Passions, Torra s’ha referit al judici de l’1 d’Octubre i ha denunciat que “els nostres companys estan despullant, darrera d’un pretès judici polític, que s’ha volgut criminalitzar unes idees i uns polítics demòcrates i honorables que senzillament van donar veu al poble”. Per això, ha demanat fermesa i que no es renunciï a la “llibertat”.

Compromís per protegir les oliveres mil·lenàries

El president de la Generalitat s’ha compromès a protegir les oliveres mil·lenàries amb l’aprovació de la llei que està pendent al Parlament o bé mitjançant un decret. “No pot ser que ens robin les oliveres i la veritat que aquesta llei o l’aprovem ja o faig un decret immediatament”, ha sentenciat, entre els aplaudiments dels assistents.

I en aquest sentit, ha afegit que si no es conserven aquests exemplars -com les representacions de les Passions-, no es pot entendre la configuració del paisatge de les Terres de l’Ebre. “No seria la Catalunya que tots estimem”, ha dit Torra.

A l’acte, celebrat a l’Ermita de la Pietat, hi ha participat la consellera de Cultura, Laura Borràs, el president de la Federació Catalana de Passions, Xavier Cañabate, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura i els directors de les vuit passions que conformen la Federació -Cervera, Esparreguera, La Cava, Llinars del Vallés, Olesa de Montserrat, Ulldecona, Vilalba dels Arcs i Vilassar de Mar.

En les seves intervencions els directors han explicat les principals novetats de cada una de les respectives representacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA