Política

CRISTINA SIMÓ

Sils En Comú

“Vull que el meu poble sigui amable per viure-hi”

Mestra, professora i directora d’escola. Excampiona de judo. Des dels 17 anys, es considera activista i feminista. És presidenta del Moviment Democràtic de Dones i membre de la Plataforma Feminista.

Després de ser regidora d’ICV a Sils durant un mandat i d’un impasse, Cristina Simó torna a la política municipal –“la més satisfactòria si vols canviar les coses de més a prop”– com a cap de llista de la formació d’esquerres, que focalitza el programa en l’àmbit social i participatiu.

Tindrà Sils la primera alcaldessa de la seva història?
Ja tocaria el relleu! I encara més ara, que el feminisme viu un moment àlgid.
Sils ha crescut i s’hi presenten molts partits. Serà fàcil?
Són moltes les candidatures i es preveu un vot molt fraccionat i, per tant, cap majoria absoluta. Si hi ha acords, espero que siguin com els d’ara, basats en els aspectes més socials.
Amb què es basarà, essencialment, el seu programa?
Des del meu vessant feminista entenc un programa basat a donar valor a la vida, sobretot a partir del desenvolupament de polítiques d’un ajuntament que sigui: cuidador, inclusiu i participat. Perquè vull un poble que sigui amable per viure-hi. Com s’ha de fer? Doncs ampliant les voreres i eliminant les barreres arquitectòniques; més zones verdes i millorar el carril bici.
Alguna proposta concreta?
Moltes. Cal redistribuir els recursos ara que hem crescut i preocupar-nos més de la salut i de com cuidar la gent gran. També hem d’associar-nos a Ciutats Educadores, facilitant que l’alumnat estudiï, sigui amb camins segurs o amb espais on trobar-se per treballar i estudiar. Tenim un model educatiu reconegut i uns terrenys; per què no apostar, doncs, per construir un projecte d’escola-institut? Caldria impulsar i dinamitzar més els consells participatius. Per ser inclusius voldríem fomentar el cooperativisme amb suport municipal, crear plans d’ocupació, mancomunar l’habitatge social i enriquir la integració, tant en un àmbit veïnal com multicultural. Voldríem proposar l’organització d’una festa de la diversitat. Cal millorar les interconnexions entre els diferents veïnats i nuclis, que estan dispersats, i potenciar la seguretat, amb més vigilància. També m’agradaria que es fes un casal de la dona, on trobar-nos i associar-nos. Ah, i que la variant no trepitgi els estanys!


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.