Política

Agents de criminalística descriuen els desperfectes dels vehicles de la conselleria d’Economia

Un tinent de la Guàrdia Civil descriu que els Mossos els van “increpar” i cridar ’vergonya’ metre actuaven a Castellgalí

Després d’una petita interrupció, ha arribat el torn dels responsables dels operatius que van intervenir a Sant Andreu de la Barca i Fonollosa, i a Castellgalí, així com dos dels membres del laboratori de criminalística que van analitzar l’estat dels vehicles desplaçats a la conselleria d’Economia el dia 20-S.

Els responsables dels operatius que van actuar a Castellgalí i Fonollosa i a Sant Andreu de la Barca han coincidit a explicar que les seves actuacions havien estat condicionades per l’actitud de la gent concentrada als centres de votació. El responsable ha afirmat que la “massa” tenia actitud per “obstaculitzar el pas”, i que hi havia nens petits i gent de fins a 90 anys. També han explicat que l’actitud de la gent va ser en tot moment va ser “hostil” i que primer els insultaven en català (fills de puta, ha dit) però que després ho van acabar fent en castellà “per si no ho enteníem”.

Tots dos han coincidit a destacar l’actitud passiva dels agents de Mossos tot i que a Fonollosa el responsable de l’operació reconeix que un d’ells els va ajudar.

Un dels fets que han destacat ha estat que mai havien vist tanta gent gravant amb un mòbil. “Era la premissa que tenien, provocar i fustigar i amb la pressió intentar que un guàrdia civil perdés els papers i agredís algú i captar la imatge per immortalitzar-la”, ha dit. “Mai ho havia vist, en tot cas en concerts d’adolescents”, ha afegit un d’ells.

A preguntes d’un dels advocats defensors, el responsable de l’operatiu al centre d’assistència primària de Sant Andreu de la Barca ha reconegut que no van rebre cap ordre informant-los que no es podia actuar dos cops al mateix centre de votació.

Finalment ha acabat l’interrogatori d’aquest dimecres amb dos agents del laboratori de criminalística. Aquests agents van rebre l’encàrrec de fer una anàlisi dels desperfectes que van patir els vehicles a la seu de la conselleria d’Economia.

Un d’ells ha explicat que els cotxes estaven “irreconeixibles”: “Van arrencar retrovisors, les finestretes estaven trencades i el capó abonyegat”. També els pneumàtics van resultar afectats perquè els manifestants van punxar les rodes amb “objectes punxants o armes blanques”. Un d’aquests agents ha explicat que van obtenir mostres biològiques de dues persones i que l’interior estava ple de brutícia. Aquests agents també han explicat que ells no van fer cap valoració de danys dels vehicles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia