Política

SALVADOR TORDERA

CAP DE LLISTA DEL PP DE BLANES

“Al poble s’hi va a servir el poble, no el partit”

Posa per damunt de les sigles la feina feta, resoldre les petites coses

Considera que cal aglutinar el sentiment blanenc

A finals del 2016, l’aleshores alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), li va oferir la responsabilitat de dur la ponència delegada de Mercats i Activitats a la Via Pública. “Abans de tot el tema independentista s’anava trampejant bé”, diu. Salvador Tordera confia en la feina feta des d’aquesta posició d’equip de govern “mig amagada” i prioritza la feina de poble a les sigles del partit polític.

Nascut el 26 d’octubre del 1959, Salvador Tordera és regidor de l’Ajuntament de Blanes des de l’any 2011 i portaveu del grup municipal del PP. En el seu currículum hi figura un màster en alta direcció d’empreses per l’Esade i gerent d’empreses comercials. Durant la conversa posa èmfasi en la seva experiència en el sector privat a l’hora de millorar la gestió municipal. En el camp professional, Tordera s’ha especialitzat com a directiu en companyies de distribució del sector alimentari. Es va encarregar de coordinar l’equip electoral en les eleccions europees del 2014 dins de l’organigrama del PP a Girona. Entre les seves aficions destaquen el rem, el senderisme, el ciclisme, la jardineria, la pesca i la lectura.

Torna a encapçalar la candidatura del PP a Blanes. Ho va fer el 2011 i el 2015.
Sí, i perquè penso que s’ha anat fent bona feina, des de la nostra posició. Tot el que hem proposat –i gràcies, sobretot, al fet de formar part “a mitges” de l’equip de govern– s’ha tirat endavant. Hem impulsat tot tipus d’iniciatives.
L’anterior alcalde, Miquel Lupiáñez, li va oferir la ponència delegada de Mercats i Activitats a la Via Pública per tenir el seu suport i sumar majoria.
Sí, estàvem mig amagats perquè les sigles del PP no agraden a ningú, però va ser així: en el primer equip de govern hi havia el PSC, CiU, ERC i jo com a regidor del PP; sumàvem onze dels 21 regidors. Després de l’1-O es va trencar el pacte i ERC i CiU se’n van anar.
Diversos pactes municipals es van trencar després de l’1-O. Tot ha canviat en la política i s’ha notat a escala local.
Han canviat les circumstàncies però no la feina del poble, que no té res a veure amb les ideologies de partit; és el que penso. En el poble s’hi va a servir el poble, no el partit. Ha estat sempre el meu lema i el meu punt fort, en aquest aspecte. És millorar el servei que pots donar als teus conciutadans, resoldre problemes, saber què és el que volen, solucionar les petites coses; el dia a dia és molt important.
Quines iniciatives de les que ha promogut fruit d’aquest pacte destacaria?
Entre d’altres, per exemple, els camins de ronda. També el camí al jardí botànic, una propietat que era de l’Ajuntament de finals dels anys vuitanta, però no s’havia fet mai. També hi ha la ruta de la Tordera, el camí de vianants que va dels Pins a l’estació de la Renfe, que era un problema; la licitació ja està publicada. També em vaig encarregar dels cementiris i aquí vam treballar perquè l’urna col·lectiva per dipositar-hi les cendres fos un servei que oferim gratuïtament, quan en altres municipis es paga. També senyalitzar els personatges històrics que hi ha al cementiri de Blanes.
Entenc que s’ha resolt la problemàtica del camí dels Pins cap a l’estació de la Renfe. Han escurçat el camí?
Sí. Tothom que ve caminant dels Pins ha de donar la volta per l’avinguda d’Europa, l’antiga carretera de Malgrat, i baixar per la carretera de l’estació… És una volta de gairebé dos quilòmetres i mig. Després de reunions amb Renfe i Adif, s’ha aconseguit la cessió d’uns terrenys per poder fer un pas que farà que tant turistes com veïns s’estalviïn aquesta volta.
Quines problemàtiques detecta que té Blanes?
Els caps de setmana sempre hi ha els aldarulls amb la gent que surt de les discoteques. Esperen el primer tren dels dilluns i, és clar, hi ha moviment a les vies del tren. Tenim reunions amb Renfe per qüestions de seguretat i amb els propietaris de les discoteques; són temes que no agraden a ningú.
Tenen problemes relacionats amb l’anomenat “turisme de borratxera”?
A Blanes hi ha sobretot turisme familiar. En tot cas, seria més de l’estiu i aquest turisme de discoteca de cap de setmana; cal dir, però, que amb reunions amb Mossos i policia local, per seguretat, s’ha anat arreglant d’un temps ençà. Però havia estat un problema farragós.
Comentava que el poble està per damunt de les sigles; en el seu cas del PP.
Ha estat la meva filosofia des del primer dia. Penso que el que vol la gent del poble és que estiguis amb ells; la gent de Blanes s’estima Blanes. Però cal un catalitzador. Les petites coses són importants. Què és Blanes? Són els blanencs. S’han de sentir seus els barris; el municipi com a propi. El sentiment de ser Blanes ja el tenen però s’ha d’aglutinar d’alguna manera.
El fet que abans se celebrin les eleccions al Congrés, el 28-A, pot influir en les municipals?
Per la proximitat del calendari, penso que sí. Ara, no hi podem fer res. Han vingut així.
Quins objectius es marca? Té por dels vots constitucionalistes? Del que pugui fer Ciutadans?
Em miro a mi mateix. No els altres. Crec que m’he esforçat per fer les coses ben fetes. Ara és el poble qui decideix.
Quines propostes presenta el seu programa electoral per a Blanes?
Després d’haver vist com funciona, en comptes de promeses –perquè de fet tots els partits tenim programes similars, com ara més seguretat, la prefectura de policia nova, temes de mobilitat, de medi ambient– penso que el més important de tot és la gestió. Moltes de les iniciatives que estan en marxa no s’han fet per manca de temps o d’insistència per fer-les. Estan sobre la taula però no es fan. Cal una gestió més eficient, en terminis de calendaris. Posar data i complir-la. Deu ser perquè provinc de l’empresa privada que per a mi els objectius són molt importants. Cal una gestió més eficient, perquè més que gestionar bé les finances municipals, cal que el resultat sigui millor. Els projectes s’han d’enllestir en el termini. Per exemple, l’enllumenat de substitució led ja es podria haver fet i no s’ha fet. Cal reduir els tràmits burocràtics per poder fer una gestió més eficient i cal estar sobre els tècnics. Falta gerència i ordenar les prioritats. Que les coses funcionin millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.