Política

JOSÉ LUIS MARTÍN

CANDIDAT DEL PP A L’ALCALDIA DE TARRAGONA

“El pacte amb el PSC és de ciutat, sense ideologies”

“Qui parla de l’1-O en les eleccions municipals és que no té idees, que no té cap projecte de ciutat per a Tarragona”

“Els partits constitucionalistes continuaran sent majoria a la ciutat”

“Ciutadans és un projecte en descomposició”

El que sí que no farem en la campanya és parlar d’aquests grans projectes faraònics que al final ningú es creu
El PP tenia clar el 155 i ho va votar, no com altres partits que al principi era que no i després que sí perquè no ho tenien clar
Davant la paràlisi del Parlament, el que hauria de fer el senyor Quim Torra és convocar eleccions autonòmiques

José Luis Martín va entrar a l’Ajuntament de Tarragona l’any 2007 amb l’actual president del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández. El 2016 el va substituir com a primer tinent d’alcalde i portaveu i ara també com a alcaldable.

Quan el van escollir, va dir que apostaria per la continuïtat. És amb aquest criteri que heu elaborat la llista?
La idea era que continuessin els quatre regidors, però l’Imma Rodríguez va decidir no presentar-se per motius professionals i personals. És una llista continuista perquè creiem que la gent ha valorat molt positivament la feina que hem fet a les àrees en què hem governat, tant a Espais Públics com a Mobilitat, Turisme i Esports. Hem introduït gent de tots els perfils i de tots els barris, entre els quals hi ha quatre menors de 24 anys.
Quin balanç feu de la gestió després de tres anys i mig de govern amb el PSC?
Nosaltres hem intentat apostar per un model de ciutat que no es pot implantar en tres anys, però és el que hem intentat. Més que parlar d’un programa electoral, parlarem d’aquest model de ciutat que tenim i aquí ens basarem molt en el que hem fet aquests tres anys i que la gent ha valorat. Ara volem presentar un model per transformar la ciutat.
Quins seran els principals eixos d’actuació per aconseguir aquesta transformació de què parleu?
El que sí que no farem és parlar d’aquests grans projectes faraònics que al final ja ningú es creu, sinó que el que volem és fer una ciutat passeig, amable, oberta al mar. Insistirem en fer una ciutat més neta, amb més arbrat… Perquè si és amable per als tarragonins ho serà també per al turisme que vingui, i servirà com a projecció cultural i internacional.
I pel que fa a les infraestructures i la connexió amb els barris, una reivindicació històrica de moltes entitats?
Nosaltres tenim quatre actuacions assumibles, que connectaran tota la ciutat de llevant a ponent i de Sant Salvador al mar. I serà assumible per a la ciutat.
Aquesta continuïtat de què parleu vol dir tornar a facilitar l’alcaldia a Ballesteros en cas que fos necessari?
Per contestar a això hauríem de suposar que Ballesteros guanyarà. Nosaltres sortirem a guanyar i crec que la relació ha estat bona perquè quan vam signar el pacte, el febrer del 2016, també vam deixar clar que era un pacte per a la ciutat, sense ideologies. Les voreres s’han d’arreglar i arreglar una vorera no implica cap ideologia i s’ha de fer tan bé com pots. Per parlar de pactes haurem d’esperar a veure els resultats electorals.
Però la campanya de les generals perjudicarà segur aquesta pretensió de deixar al marge la ideologia...
És possible que els partits que no tinguin un model de ciutat intentin barrejar les generals, el Parlament, tot el que tinguin al seu abast. Però nosaltres a les municipals parlarem del model de ciutat.
El preocupa que Ciutadans li tregui vots als barris més castellanoparlants?
Ciutadans a Tarragona va començar amb quatre regidors a l’Ajuntament i ara són dos. Jo crec que és un projecte en descomposició aquí i als municipis del costat, com Reus per exemple. A Cambrils i Salou les agrupacions municipals també tenen problemes. No, no ens preocupen. Possiblement ells estan preocupats per nosaltres.
I pel que fa a Vox, quina és la percepció? Sembla que estan augmentant en nombre d’afiliats…
No sé res de Vox. Que jo sàpiga no tenen cap projecte de ciutat.
És millor la seva relació amb Alejandro Fernández, l’actual president del PP, que amb Xavier García Albiol?
Amb Xavier García Albiol tinc i he tingut una bona relació, però és veritat que amb l’Alejandro Fernández ens coneixem des de fa molts anys i hem treballat junts a l’Ajuntament de Tarragona. Estic molt content que sigui el president del PP de Catalunya.
I què opina que s’hagi comparat amb els presos perquè ell també s’aixeca a les sis del matí?
Jo el que dic en aquest sentit és que la presó provisional està perfectament regulada. Hi ha uns requisits importants, que és la gravetat de la pena i el risc de fuga. El risc de fuga jo crec que és evident que existeix. És evident també la gravetat dels fets, i basant-se en això es va dictaminar la presó provisional.
Tarragona sempre ha estat una plaça difícil per a les tesis sobiranistes. Creu que tot el tema del procés i l’1-O pot influir i provocar un tomb inesperat a l’Ajuntament?
Jo crec que no. El que és una llàstima és que continuem parlant del procés. A Tarragona el PP i els partits constitucionalistes són majoria i jo crec que aquesta majoria seguirà governant la ciutat. No estic preocupat, malgrat que sé que a alguns d’aquests partits que no tenen projecte per a la ciutat potser els interessa parlar d’això per barrejar les coses.
Però sembla que és inevitable parlar de l’1-O, una data que per a molta gent va ser com un punt d’inflexió.
Em fa gràcia que després d’un any i mig es continuï parlant de l’1 d’octubre. Jo el que penso és que la gent que parla de l’1-O a les municipals no sap de què parlar, que no té projecte per a la ciutat.

Vostè defensaria un nou 155?

El 155 està perfectament regulat en els seus requisits. Jo crec que en el moment que es va adoptar es va adoptar correctament. El PP ho tenia clar i ho va votar, no com altres partits que al començament era que no, després que sí, després que no perquè no ho tenien clar… I jo crec que si es tornen a donar els requisits es tornarà a aplicar.
Què opina del comportament del president Torra en aquest sentit?
El que és clar és que el senyor Torra porta quasi un any governant i no sé quantes lleis s’han aprovat al Parlament. Té un Parlament que no legisla, que és la seva funció; se’n riu una mica de les decisions de la Junta Electoral i jo crec que del que s’hauria de preocupar és de governar. Davant la paralització del Parlament, el que hauria de fer és convocar eleccions.
A Tarragona vostè percep algun tipus de fractura social?
Sí, jo crec que hi ha hagut moments de fractura social, de fractura entre veïns, entre amics. A Alejandro Fernández li van ratllar un cop el cotxe. A mi dues vegades. Abans aquestes coses no passaven.

Advocat, expert en fiscalitat i urbanisme

Nascut a Tarragona l’any 1966, José Luis Martín García és advocat de professió.

Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, té un màster en fiscalitat avançada i un postgrau en dret immobiliari i urbanístic. Regidor de l’Ajuntament de Tarragona des de l’any 2007, és primer tinent d’alcalde i portaveu del grup municipal del PP. També és diputat provincial a la Diputació de Tarragona des del 2012 i president comarcal del PP, així com membre del comitè executiu del PPC i del PP de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.