Política

Natàlia Figueras

Alcaldable de Som Maçanet

“Hem fet una candidatura de poble”

Encapçala un projecte amb molts independents

Presenten un programa amb 190 accions concretes

Militant de JxCat i llicenciada en dret, actualment fa oposicions per ser secretària d’ajuntament i treballa al Departament d’Empresa i Coneixement. Va ser diputada al Parlament dos anys.

Figueras fa dos mandats que és regidora per CiU. En el primer, a càrrec de Festes i Esports i, en aquest segon, de les àrees d’Esports i Ensenyament.

En aquestes eleccions es presenta com a Som Maçanet. Hi ha canvis més enllà del nom?
Sí. En aquest mandat ens hem trobat que moltes vegades no hem funcionat per partits polítics sinó per tarannàs i ganes de tirar el poble endavant. Això ens ha portat a una casuística que, en el municipi, quan fem una activitat, no mires si el teu company és d’un partit o d’un altre. Aquest fet ens ha permès fer una candidatura de poble.
Per tant, és una llista que va més enllà de JxCat?
És una llista molt transversal i amb molts independents. Som poques les persones que som membres de JxCat. Hi ha persones que no estaven a cap partit, d’ERC, socialistes... Sobretot amb un punt en comú, l’absolut respecte als drets i llibertats. L’objectiu és traslladar les persones que treballen a les entitats i que fan que el municipi funcioni a l’Ajuntament, entenent que l’Ajuntament és una plataforma per impulsar projectes, ordenar i treballar.
Ara s’enfronta electoralment a Antoni Guinó (exalcalde de CiU durant 22 anys). Com ho afronta?
A Maçanet hi ha hagut molts alcaldes, en Toni n’ha estat un i s’han fet coses molt positives per al poble. Sí que veiem, però, que ara fa quatre anys que el poble no avança i que municipis com Vidreres, Llagostera o Caldes, que tenen un mateix tarannà i més o menys els mateixos problemes que Maçanet, tenen un projecte de futur i es porten a terme moltes actuacions. A nosaltres ens agradaria agafar de mirall aquests pobles i traslladar-ho cap aquí. És la nostra idea.
Com valora aquest mandat?
La valoració té dos punts, tot i que generalment és negativa, perquè quan en un municipi no s’han portat a terme moltes coses per avançar el balanç sempre és negatiu. Però sí que és positiva en el sentit que hi ha hagut un canvi d’etapa i hi ha hagut renovacions, noves maneres de fer i de treballar. S’han començat a posar els fonaments per afrontar una nova manera de treballar.
Quines perspectives electorals es marca?
És molt difícil. La resta de vegades que m’he presentat érem quatre o cinc partits i actualment som vuit partits, molts per a un municipi de 7.000 habitants. A més, moltes som llistes independents. No m’atreveixo a fer un pronòstic.
Un dels principals problemes de Maçanet és el de l’aigua. Què cal fer per solucionar-lo?
El tema de l’aigua és un tema molt complicat i sensible. La part que hem iniciat crec que és el camí correcte. L’equip de govern que entri té l’obligació de collar i no deixar adormir aquest procés, estar-hi a sobre i fer un acompanyament als veïns. Cal fer una campanya informativa on participin els veïns. És un aspecte molt important i és el punt que ens ha mancat, però la línia a seguir és la correcta.
Quins són els principals eixos del seu programa electoral?
El projecte de Som Maçanet va començar redactant què volíem per al poble i vam separar-ho en quatre blocs. Un és urbanitzacions i entorn, amb 56 mesures concretes; el segon és ciutadania, on hi ha ensenyament, esports, cultura, benestar social, joventut, etc.; el tercer, innovació i creixement, i el quart, urbanisme i projectes. En aquest últim tenim 45 punts i quatre projectes que ens agradaria que es comencessin a desenvolupar de seguida. En total, tenim 190 propostes concretes.
Quins projectes considera més urgents per al següent mandat?
L’aigua, l’institut, l’espai jove i el centre de dia. Però tots aquests projectes no tenen sentit si en el dia a dia no donem solucions, és a dir, si no responem quan entren instàncies a l’Ajuntament, si no netegem les parcel·les, si els carrers tenen forats, si al pavelló no hi cabem i hem d’estar pensant en un tercer espai per poder donar sortida a les entitats esportives... Aquests grans projectes no s’entenen si a aquest petit dia a dia no li donem sortida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.