Política

LA CRÒNICA

L’Olot post-Corominas

Iniciar l’era post-Corominas a Olot és cosa de dos, Junts per Catalunya Olot i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), si es fa cas de la previsió de vot i de les enquestes internes que tenen a les mans aquests dos partits. Però res més lluny de la realitat, perquè, dels resultats que obtinguin a les municipals el PSC, la CUP i Olot en Comú, en pot dependre un govern d’esquerra, el potencial govern que després de les anteriors eleccions no va prosperar.

Hi ha quinze dies de campanya per endavant, que s’afegeixen als de precampanya, i unes eleccions per veure com entoma Junts per Catalunya el relleu de Josep Maria Corominas per Pep Berga, actual primer tinent d’alcalde i regidor amb moltes responsabilitats; i l’aposta d’ERC per l’actual portaveu del partit a la sessió plenària, Anna Barnadas, que ha passat al capdavant del grup municipal a mig mandat, quan el seu predecessor, Pere Gómez, va deixar l’acta. També caldrà veure com influeix en els resultats de la CUP el relleu de Mireia Tresserras per Lluís Riera i l’acció política duta a terme pels regidors d’aquesta formació per primera vegada al saló de plens. Els altres dos partits repeteixen candidat: Josep Guix, pel PSC, una de les cares més conegudes i històriques del partit a la Garrotxa, i Xevi Garcia, que veurà si amb la feina dels darrers quatre anys –ha estat l’únic regidor del partit– ha consolidat o no el partit a l’arc municipal olotí.

L’altre element que pot modificar el resultat final és la irrupció al panorama electoral d’Olot de Ciutadans, el Partit Comunista dels Pobles d’Espanya i de Vox. Tots tres es presenten per primera vegada a les municipals de la capital garrotxina, tot i que amb cares conegudes al capdavant, llevat del cas del partit comunista. Es tracta de l’exmembre d’Unió Democràtica de Catalunya Santi Vizern i de l’exmembre de la Plataforma per Catalunya Ignasi Mulleras, per Ciutadans i Vox, respectivament. Tots dos han estat regidors al consistori, tot i que en diferents etapes. Vizern havia estat regidor per CiU, ocupant part de la quota que pertocava a Unió. Miquel de la Cruz és el cap de llista de la llista comunista.

Comença, doncs, una campanya que, en el cas d’Olot, no inclou en el programa cap tema especialment controvertit. Situats en aquest punt, potser el futur espai Cràter, un museu dels volcans, la rehabilitació de l’illa de Can Sacrest i els usos de la part de l’hospital vell que encara estan lliures podrien ser els principals punts de debat. Cal suposar que també entraran en campanya, tal com ho fan fet les darreres dècades, la variant nord i la rehabilitació del barri vell, i a més distància, la nova piscina coberta municipal. Tot plegat quedarà pendent dels elements que introdueixen al debat electoral els tres candidats dels partits ara sense reivindicació. Quinze dies, doncs, per dibuixar el futur d’Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.