Política

el contrapunt

El procés anima el debat d’alcaldables a Lloret

L’aspiració de llibertat del país genera disparitat d’opinions entre els actuals socis de l’equip de govern

El geriàtric i els efectes del turisme centren la discussió sobre el dia a dia de la vila

El debat d’ahir al vespre a Lloret de Mar va permetre de conèixer l’opinió dels dotze aspirants (deu homes i dues dones) a encapçalar l’Ajuntament a partir del diumenge 26 i es va animar sobretot en el tercer bloc, sobre el procés cap a la llibertat de Catalunya. Tal com era previsible, els socis de govern (CiU, ERC i PSC) veuen les coses de manera diferent.

El candidat de Junts per Lloret, Jaume Dulsat, va defensar que havien fet una gestió pensant en la governabilitat i que el procés no havia trencat la cohesió dels tres partits, cosa que sí que ha passat a Figueres i a Girona, va dir. Jordi Orobitg (ERC) va afirmar que treballaran “al servei del país” i va admetre que ara “no hi ha una majoria social necessària” [per la independència]. Francisco Pastor (PSC), allunyat dels seus socis de govern, va defensar “la neutralitat” de l’espai públic i va parlar que el preocupen “les persones i no les fronteres”.

Jordi Hernández (Ciutadans) va posar en un mateix sac els tres socis de govern. Va ser el més crític en tot el debat, que va moderar la responsable de comarques gironines d’aquest diari, Anna Puig. Hernández va vantar-se que l’Ajuntament sortís de l’AMI el 2016 gràcies a una moció del seu grup. Miguel Gracia (Lloret En Comú) va retreure que la Generalitat estigui paralitzada a causa del procés.

El candidat de la CUP, Jesús Elias, va lamentar que la Generalitat no serà capaç d’implementar la república catalana “en les pròximes dècades” i Paulino Gracia (Som Alternativa) va ser un dels candidats que va criticar que hi hagi presos polítics.

Centre recreatiu turístic

En turisme, Dulsat va exposar que treballen perquè el municipi pugui ser la seu d’un centre recreatiu i turístic, objectiu en què l’equip de govern treballa des de fa anys. El candidat d’Independents per Lloret, Enric Martínez, va demanar que les discoteques es traslladin fora del nucli urbà, i Hernández, l’últim a arribar al teatre, va criticar que la vila és un municipi insegur a causa de la venda de droga i els serveis de prostitució que s’ofereixen al carrer.

La gent gran

La necessitat de construir un geriàtric al barri del Rieral (a Can Buc) és compartida per la majoria dels candidats. I així ho van dir, entre d’altres, la CUP i Lloret En Comú. Ciutadans va explicar que l’equip de govern no ha fet res en quatre anys sobre això.

Lluïsa Baltrons (Força Lloret) va proposar que l’edifici del vell hospital sociosanitari sigui reutilitzat com a nau d’entitats. Per Dulsat, en canvi, la seva formació creu que el bloc podria servir per a habitatge de protecció. Martínez va dir que part de l’edifici és en mans privades (Fundació Asil Nicolau Font).

Lloret En Comú va demanar millores a la C-63, la carretera que uneix amb Vidreres, igual que Miguel Moreno (PP). Miguel Gracia va criticar que es vulgui fer el perllongament de la C-32, ara que Abertis ja l’ha adjudicat a Dragados per més de 65 milions d’euros. Gabriella Attene (Podem), Martínez, Miguel Gracia i Elias van defensar la continuïtat del mercat, infraocupat i sense concessió administrativa des del 2014.

D’aquí a dotze dies, hi haurà dotze candidatures a triar i vint-i-un regidors a elegir a Lloret, “un puzle amb 39.116 peces”, va exposar Baltrons en el minut final per demanar el vot. Les dotze llistes són tot un rècord a la demarcació i en són dues més que fa quatre anys. Llavors van quedar sense representació en el ple la CUP, que ara repeteix, i Lloret Unida.

Una visió apocalíptica

N.astorch

Robatoris, prostitució i narcopisos. Aquests són, segons el candidat de Cs, Jordi Hernández, alguns dels problemes que més afecten Lloret i que cal erradicar si es vol aconseguir un turisme de qualitat. Va oferir una visió apocalíptica d’un municipi que, segons paraules dels seus contrincants en l’equip de govern, tenia més a veure amb Chicago (Orobitg) o Ciudad Juárez de Mèxic (Dulsat) que no pas amb un dels municipis gironins que atrau més visitants. El cap de llista de Cs també es va destacar, tot imitant l’estil d’Inés Arrimadas, perquè va mostrar diverses fotos amb imatges de llaços grocs en espais públics. Un gest que va incomodar els seus adversaris i que va ser motiu de rèplica per part del candidat de Som Alternativa, que li va dedicar el comentari “sent aquest silenci?” Però qui va donar la nota de gràcia final va ser l’alcaldable de Lloret en Comú quan, en el moment d’exposar les idees en el darrer minut, es va aixecar de la taula i es va adreçar directament al públic per demanar-los el vot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.