Figueres és un dels llocs amb més col·legis electorals per xifra d'electors

Hi ha setze espais repartits per tots els barris on els ciutadans podran votar

La plataforma Figueres Decideix ha disposat de la complicitat del govern municipal per fer arribar la celebració de la consulta a tots els ciutadans. Una carta, signada per l'alcalde, Santi Vila (CiU), i el vicealcalde, Francesc Canet (ERC) –que ha estat criticada a àmbit nacional pel PSC i el PP–, convida els figuerencs a anar a votar i indica on hi ha els col·legis electorals. Aquesta carta s'ha rebut a tots els domicilis.

Tant Vila com Canet ja han anunciat que aniran a votar. «No és tan important la participació com ho és la conscienciació. Que la gent sàpiga i que es parli d'independència», ha comentat Lluís Casadellà, un dels portaveus de la plataforma. Per això en les darreres setmanes s'han celebrat diferents actes en locals de la ciutat –principalment als barris–, en què s'ha parlat de què suposa la jornada de diumenge.

De moment es desconeix el percentatge de vot anticipat perquè no se n'ha fet un recompte. Avui, a la parada que té la plataforma a la Rambla amb motiu de Sant Jordi o en el local i demà, en el mercat de la plaça Catalunya, es pot continuar votant.

La jornada a Figueres serà seguida per observadors de Flandes, Còrsega, Sardenya i, probablement, de Nova Caledònia i del País Basc. També hi serà el president d'ERC, Joan Puigcercós.

COL·LEGIS ELECTORALS

Patronat Catequística Ronda rector Arolas, 4
Edifici de serveis municipals C/ Salvador Dalí, 107
Centre social Culubret C/ Major, 39
Centre social Juncària Parc Bosc Passatge Mariana Pineda, 5
Centre social Horta d'en Capallera C/ Puig Rom s/n
Centre Joaquim Xirau (antiga biblioteca) C/ Moreria, 9
Centre social barri de l'Eixample C/ Narcís Soler, 6
Asil Vilallonga Avinguda Vilallonga, 3
Antic ajuntament de Vilatenim C/ Nou, 9 (Vilatenim)
Centre cívic de la Creu de la Mà Plaça Remei Bosch s/n
Centre cívic de la Marca de l'Ham C/ Vilatenim s/n
Fundació Clerch i Nicolau C/ Nou 53
IES Ramon Muntaner C/ St. Pau, 51
Local Assoc. Veïns del Poblenou C/ Tarragona
Centre social Olivar Gran C/ Pere Teixidor, 8
Centre social del Rally sud C/ Pous i Pagès, 6

Actes festius per diumenge

La consulta a Figueres es vol que estigui envoltada d'un clima festiu. Per això la plataforma ha previst un seguit d'actes que es faran a la Rambla, davant el local de l'entitat. Durant tota la jornada hi haurà els gegants i el gegantó Tramuntana. A les dues del migdia se celebrarà una fideuada popular (al preu de deu euros) i, durant tot el dia, es faran diferents actuacions musicals amb els cantautors La Kaste, Sam i Oriol Foll. Al vespre, com a fi de festa, hi actuarà Mata de Jonc, els Pinocchio's i els Dekrèpits.

També des de la plataforma s'ha demanat que amb motiu de la diada de Sant Jordi es pengin senyeres als balcons i que es mantinguin fins diumenge. A la façana de l'ajuntament hi ha, des d'ahir, una gran senyera, igual que a les entrades de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.