En directe
Parlament
Florentino Pérez s’espolsa la responsabilitat del projecte Castor
El president d’ACS compareix a la comissió d’investigació del Parlament sobre el magatzem submarí de gas
Seguiu la sessió en directe a el Punt Avui digital
El president del consell d’administració d’Actividades de Construcción y Servicios (ACS), l’empresari Florentino Pérez, s’ha referit en termes de “desgràcia” al fracassat projecte de magatzem submarí de gas Castor.
Pérez ha comparegut aquesta tarda a la comissió del Parlament de Catalunya que investiga el cas. Quan ningú esperava ja la seva presència, la cambra catalana ha confirmat poc abans que el directiu assistiria aquesta tarda a la cita.
Pérez s’ha assegut davant dels diputats amb to altiu i interrompent gairebé totes les intervencions. Ha començat declarant que pràcticament no coneixia un projecte, que suposa un 1% de la facturació del seu grup, i ha acabat defensant el blindatge de la seva concessió, que li garantia el retorn de la inversió encara que actués amb dol o negligència. Ha justificat que “si l’Estat no garanteix els riscos geològics no se’n faria cap de magatzem”.
Sense respondre en cap moment a les preguntes sobre adjudicacions a dit, sobrecostos i comissions, ha negat haver-se embutxacat la indemnització de 1.350 milions d’euros que, ha assegurat, va servir per pagar els bonistes del BEI.
“Desgràcia” és la paraula que més freqüentment ha utilitzat el president d’ACS per referir-se al projecte fracassat.
També compareixen aquesta tarda a la comissió Javier Balada, exregidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Vinaròs (País Valencià); Mariano Suñer, propietari de l’empresa Río Cenia i dels terrenys expropiats per a construir la planta de gas terrestre, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBanc.
També estan citats aquest dilluns Domènec Fontanet, regidor de Foment de l’Activitat Econòmica, Turisme, Comerç i Consum de Vinaròs, i Recaredo del Potro, president del Consell d’Administració d’Escal UGS, però no han confirmat la seva assistència.