Política

Unió de Pagesos s’afegeix a l’aturada de país

El sindicat agrari majoritari crida la pagesia a participar en la vaga general del 18-O

L’organització convoca aturades per protestar contra la sentència de l’1-O

Unió de Pagesos s’ha adherit a l’aturada de país d’aquest divendres 18 d’octubre i ha convocat tractorades per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem (TS) als processats per l’1-O. l’entitat farà un tancament patronal, mantindrà tancades totes les oficines i suspèn les activitats previstes per al divendres.

En un comunicat , el sindicat agrari majoritari del camp català manifesta el seu “desacord” amb la sentència i qualifica d’“injusta” la condemna dels líders socials i polítics independentistes. A més, adverteix que la decisió del Suprem “no resol el conflicte polític”. Unió de Pagesos denuncia també les “greus conseqüències de la sentència del procés en els drets polítics de la ciutadania, com els de manifestació, d’expressió de lliure associació i de dissidència política”.

Per tot plegat, crida la pagesia a sumar-se a la vaga general i participar en als diversos actes i concentracions convocades arreu de Catalunya.

Tractorades

L’organització ha programat diverses concentracions de tractors arreu del territori.

A l’Alt i Baix Empordà convoca una tractorada a les nou del matí a la cruïlla de Verges, i a les deu al polígon de Vilamalla (davant de Mafesa). Aquestes dues columnes sortiran a un quart de dotze cap a Figueres, on es preveu arribar a la Rambla d’aquesta població a les dotze del migdia.

Els pagesos del Ripollès estan convocats a la rotonda túnel Collabós de Sant Joan de les Abadesses a un quart de nou del matí. Des d’allà marxaran per l’N-260 fins a la Canya, Olot –per Vial Sant Jordi– i Les Preses fins el polígon La Serra.

Els tractors provinents de la Garrotxa es trobaran al polígon La Serra rotonda C-63 (Vall d’en Bas), a dos quarts de deu, per sortir per la C 63 via Amer, Bescanó, i passeig d’Olot fins al pàrquing del Pavelló Fontajau de Girona. Els tractors es concentraran en aquest punt a un quart d’onze i mitja hora més tard, a tres quarts, sortiran per la rambla Xavier Cugat en direcció a la plaça Pompeu Fabra, davant la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat.

A la plana de Lleida, els vehicles provinents de la zona de Balaguer (C-12) es concentraran a dos quarts de cinc de la tarda a la plaça de la Sardana de Corbin. Entraran per Barris Nord i arribaran al Cementiri de Lleida a les cinc. Els provinents del Pla d’Urgell i la Segarra es trobaran a Iveco Mollerussa a les quatre, a Vicens (Mollerussa) a les 16.10 hores, al Parador de Bell-lloc a dos quarts de cinc, al cementiri de Lleida a les cinc i al pont Universitat a un quart de sis. Els provinents de les Garrigues es trobaran a les cinc al Cementiri de Lleida, i els de la zona d’Alcarràs a la mateixa hora al Dalmau.

Totes aquestes columnes confluiran a dos quarts de sis a la plaça Ricard Vinyes de Lleida per unir-se a la manifestació de la ciutat, convocada a les sis de la tarda.

A la Conca de Barberà hi ha convocada una tractorada a dos quarts de deu del matí davant el Sindicat Agrícola de Pira, que arribarà a Montblanc a les onze.

A la Ribera d’Ebre la concentració es farà al polígon industrial La Verdaguera (davant de Morapiel) de Móra d’Ebre a les deu del matí. Mitja hora més tard començarà una marxa per la N-420 i la C-2.

La tractorada al Baix Ebre està convocada també a les deu davant l’Ajuntament de l’Aldea. Des d’allà sortirà cap a Tortosa, on preveu arribar a les onze del matí a l’esplanada de la Cooperativa Soldebre. Els pagesos se sumaran a la protesta convocada a les dotze del migdia en aquesta ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia