Política

Malgrat acorda penjar una senyera permanent que coroni la torre del Castell

El ple aprova per unanimitat la proposta d'urgència d'ERC, el PDC i la CUP

L'ANC va denunciar que la brigada havia retirat la bandera posada l'11 de setembre

Malgrat de Mar penjarà una senyera de manera permanent a la torre del Castell. Una proposta d'urgència presentada en el ple de dijous passat per ERC, el PDC i la CUP va prosperar amb el suport de la resta de forces.

La moció, que va defensar el portaveu republicà, Ramir Roger, es fonamentava en la denúncia feta per l'ANC local sobre la desaparició de la bandera catalana que l'entitat va hissar a la torre un cop acabada la marxa de torxes el 10 de setembre. Segons l'entitat, la senyera s'havia de mantenir durant tota la Diada, però a les sis del matí del mateix 11 de setembre tècnics de l'Ajuntament la van retirar, tot i que hi havia el compromís del govern local de deixar-la posada.

L'alcalde, Joan Mercader (PSC), va lamentar la presentació d'una moció quan, segons va dir en el ple, el govern local i l'ANC s'havien reunit el mateix dijous per aclarir els fets i resoldre “el malentès”.

ERC, per la seva banda, va destacar que la proposta pretenia “tornar a la normalitat” la població i va aprofitar per reclamar que s'instal·li el rètol que identifica Malgrat com a municipi adherit a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Tot i que l'adhesió es va aprovar per ple el gener del 2012, el rètol no s'ha arribat a col·locar mai.

LA FRASE

Instal·lar una senyera a la torre del Castell que sigui visible des de diferents punts del municipi
Ramir Roger (ERC)
portaveu del grup municipal a l'ajuntament de malgrat de mar

Contraris a l'enaltiment militar

Una de les propostes que van generar més debat i que es va acabar aprovant va ser la de declarar Malgrat Municipi per la Pau. Presentada per ERC i la CUP, reclamava la renúncia a organitzar i/o col·laborar “en desfilades, maniobres o actes d'enaltiment d'allò militar i de les habilitats per exercir la força o per haver-la exercit”, i a organitzar actes on hi hagi armament i vehicles militars en actiu. També es va aprovar que l'exèrcit no entraria en cap centre educatiu ni de formació. D'aquesta manera, el municipi marca distància a activitats realitzades o anunciades en poblacions veïnes i que han generat rebuig social, com és el cas de la desfilada dels legionaris a la Setmana Santa de Palafolls i la Festa al Cel que es vol organitzar a Santa Susanna. El PSC s'hi va abstenir argumentant que la moció no separava la vessant humanitària de l'exèrcit, amb la qual la formació sí que està d'acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia