Política

Neus Lloveras

presidenta de l'ami

“Colau ha de fer la consulta d'adhesió aviat, si hi creu”

La presidenta de l'AMI va manifestar la necessitat d'incorporar el referèndum vinculant al full de ruta

LA FRASE

La unitat de les forces polítiques serà clau. Com ho serà també fer la consulta amb un resultat clar
Neus Lloveras
presidenta de l'AMI

Neus Lloveras, presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, està immersa en la campanya d'adhesió dels municipis catalans a l'AMI, la +160, per convèncer els que resten per entrar-hi. Del total de 948, hi falten, entre d'altres, Barcelona, Badalona, Lleida o Tarragona, que si s'hi adherissin ajudarien, segons la presidenta de l'AMI, a mostrar la unitat respecte a l'objectiu final. La fórmula per entrar-hi és a través d'una moció que es dugui al ple, aprovada per majoria absoluta, i que depèn de les aritmètiques polítiques municipals, però ja que això molts cops no és possible, des de l'AMI proposen fer una consulta als ciutadans. En aquest sentit, Lloveras, que ahir a la nit va passar per l'Illa de Robinson d'El Punt Avui TV, referint-se a la capital catalana va dir que “la decisió de Colau de fer la consulta, si hi creu de debò, s'hauria de prendre el més aviat possible”. Lloveras va detallar que Colau s'hi ha compromès molts cops; el darrer va ser el juliol en una reunió i que d'aquí a unes setmanes hi tornaran a parlar per si ha pres alguna decisió. “Desitjo i confio que l'alcaldessa de Barcelona, que té un tarannà democràtic, demani fer la consulta als ciutadans, per iniciativa pròpia; si no, pot ser que ho facin altres regidors”, va explicar.

Referèndum vinculant
La presidenta de l'AMI i també diputada de Junts pel Sí va dir que el referèndum vinculant , que es debat incloure al full de ruta, “és la millor fórmula per consultar els ciutadans sobre l'objectiu final del procés”. Lloveras va afirmar que cal intentar que sigui acordat, “tot i que la resposta serà negativa, ja que tenim molts exemples del poc nivell democràtic del govern espanyol”, i després “buscar els mecanismes que s'estan preparant (en referència a les lleis de desconnexió) per tirar-ho endavant”. La presidenta de l'AMI va dir que és a les mans dels catalans aconseguir la independència, un procés que no nega que és complicat i llarg, “al qual no s'hi arribarà un dia per l'altre però que no veu impossible”. Per això “la unitat de les forces polítiques que creiem en la democràcia, en la consulta i la República serà clau en els mesos vinents. Com ho serà també fer la consulta amb un resultat clar. La resta seran qüestions tècniques i jurídiques”, va afirmar. Sobre la qüestió de confiança a Carles Puigdemont del 28 de setembre, Lloveras va dir que era una oportunitat per enfortir el full de ruta, i que “per això, tot i l'anunci de la CUP de donar-hi suport, l'aval als pressupostos cal que també hi siguin explícits d'una manera o altra”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia