Política

ISAAC PERAIRE

ALCALDE DE PRATS DE LLUÇANÈS (ERC)

“Hem perdut més de 150 habitants”

“L'eix del Lluçanès va ser un gran avenç, però no ha de servir per marxar sinó per venir”

“No volem un consorci adscrit a l'Ajuntament de Prats, sinó una eina que tingui tota la consolidació legal”

L'alcalde sociòleg
Isaac Peraire Soler, nascut el 1985, és llicenciat en sociologia i té estudis de fiscalitat per la UOC. Ha format part de la direcció nacional de les JERC i actualment és secretari nacional d'organització d'ERC. Membre de la colla gegantera de Prats de Lluçanès, participa de manera activa en diferents entitats locals i comarcals.

Isaac Peraire (ERC) és regidor a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès des del 2007 i aquest és el seu primer mandat com a alcalde. Diu que el model de governança del seu grup es basa en la coresponsabilitat i la participació.

ERC té majoria amb sis regidors i CiU, cinc. Poden tirar endavant el que vulguin.
És veritat, tens la seguretat que s'aprovarà al ple, però en tots els grans temes –el porta a porta, les obres del carrer Major, les ordenances...– hem fet reunions prèvies amb l'oposició. Fins i tot estan convidats a venir a les juntes de govern quinzenals, tot i que no hi han vingut mai.
Al ple del 27 d'octubre van aprovar les ordenances. Gaires novetats?
En les primeres ordenances que vam fer, l'any passat, ja hi vam fer una sacsejada molt gran i aquest any n'hem congelat la immensa majoria. El model de recollida d'escombraries porta a porta ens permet treballar amb una taxa d'escombraries congelada per segon any consecutiu. També hem congelat l'IBI i hem reordenat la taxa d'ajuts per raó econòmica, perquè ningú quedi fora de cap servei per motius econòmics.
Quina inversió li agradaria incloure als pressupostos del 2017?
El 2017 serà l'any d'executar coses que ja vam pressupostar per al 2016: el pla parcial urbanístic al voltant del pavelló, fer per a vianants el carrer Major... A principis de l'any que ve han de començar aquestes obres i hem de treballar per a les que volem per al 2018: l'hotel d'entitats, els vestidors del camp de futbol i la piscina, s'ha de posar en funcionament l'espai social de la gent gran, etc.
Prats depèn tant del turisme per tenir una àrea d'autocaravanes?
Ara mateix no, però és un filó a explorar i una gran oportunitat per a una oferta turística més, per a un turisme de qualitat, que va a l'alça. Crear un espai on càpiguen deu autocaravanes, que porti gent i situï Prats al mapa, ens interessa molt. Aquesta àrea també ens ha permès revitalitzar una zona que gairebé era un abocador i convertir l'antiga discoteca en un magatzem municipal ampli, per al qual podrem deixar de pagar lloguer. Si es pot, estrenarem l'àrea abans d'acabar aquest any.
Vostè passarà a la història com l'alcalde del porta a porta?
El projecte no és meu; és una opció d'equip. Ja ens vam presentar a les eleccions amb això, ens ho creiem molt i el poble ha respost molt bé.
Diu que el Consorci del Lluçanès, del qual és president, és una institució feble. Per què?
Sí. Hem passat un any que ha sigut una mica un purgatori, perquè amb la Lrsal el consorci, tot i ser comarcal, ara està adscrit a l'Ajuntament de Prats. Nosaltres no volem això, sinó una eina que tingui tota la consolidació legal i la fortalesa per reorganitzar i donar bons serveis als ciutadans, que ens permeti tenir accés al crèdit, a les subvencions i a les administracions.
Prats és un municipi ben comunicat ara mateix?
L'eix del Lluçanès va ser un gran avenç, però no ha de servir per marxar sinó per venir, i perquè això passi aquí s'ha de fer promoció econòmica i d'habitatge. Cal una planificació estratègica que durant molt temps no s'ha fet. Els últims cinc anys, a Prats, municipi d'uns 2.600 i escaig habitants, hem perdut més de 150 veïns. Ens preocupa molt i per això vam crear la regidoria de Demografia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.