Política

municipal

guerra de banderes

Tiana debatrà si penja una estelada a la Casa de la Vila

Tots els grups de l'oposició tret del PP en van posar una dissabte i ja no hi és

La moció anirà al ple de desembre

L'ANC, Òmnium Cultural i els partits sobiranistes de Tiana comencen a treballar per portar al ple de desembre una moció que insti el consistori a penjar de manera permanent una estelada a la façana de la Casa de la Vila. La moció arribarà al ple consensuada, segons explica el representant de l'ANC Jordi Millan, que assegura que s'instarà la regidoria de Transició Nacional a buscar “el màxim acord de partits i entitats”.

La proposta s'ha posat damunt la taula després que dissabte les forces sobiranistes a l'oposició municipal (el PDECat, Junts per Tiana i la CUP) pengessin a la finestra del despatx que comparteixen a la Casa de la Vila una estelada que va desaparèixer l'endemà. L'acció es va dur a terme després que divendres no s'arribés a cap acord per penjar l'estelada a l'edifici de l'Ajuntament com a mesura de suport a l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, tal com proposava la CUP.

Des de l'ANC, Millan lamenta que la bandera no es pengés divendres, tal com es va fer en altres municipis. És per això que els grups impulsors de la col·locació de l'estelada es van plantejar en un primer moment portar al ple d'avui la moció; finalment, però, han decidit ajornar-ne la presentació fins al pròxim ple per buscar el consens necessari. Ricard Fabra, regidor de Transició Nacional i integrant d'ERC, que governa en coalició amb el PSC, assegura que el seu grup està a favor de penjar l'estelada i adverteix l'oposició: “Si el que volen és desestabilitzar el pacte de govern, no ho aconseguiran.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia