Política

JOAN CARLES RODRÍGUEZ

ALCALDE DE SANT JULIÀ DE VILATORTA (ERC-AVV-AM)

“Cap poble amb el porta a porta s'ha fet enrere”

“Cal explicar la situació i prendre una decisió. El sistema actual no és sostenible”

“Hi ha elements per poder tancar un acord entre els ajuntaments, però sempre que sigui mesurat als fets”

Consultes, teatre i caramelles.
Psiquiatre de professió, Joan Carles Rodríguez és un apassionat de la cultura. En l'actualitat la seva tasca a l'Ajuntament i al Consell Comarcal d'Osona li impedeix formar part de Vilatorta Teatre. Per Pasqua, però, manté activa la històrica tradició vilatortina de cantar caramelles com a confrare del Roser.

L'alcalde de Sant Julià fa repàs a un 2016 força intens al municipi marcat per l'obertura de l'accés a l'eix transversal.

Fa dos mesos es va obrir el nou accés de Sant Julià a l'eix. Com està funcionant?
Hem passat de la nit al dia i el trànsit de camions pel centre de la població pràcticament s'ha acabat. Encara en passa algun perquè els navegadors no estan actualitzats, però hi hem notat molt. Era una obra clau per al municipi, l'estem gaudint i ja se'n veuen els beneficis.
Aquest canvi comportarà reurbanitzar la zona del centre fent-la prioritària per a vianants?
Tenim la idea d'esponjar l'avinguda Montserrat, però no ho farem com un projecte integral perquè val molts diners. En el Sant Julià del futur segur que s'haurà de replantejar tota l'avinguda Montserrat però ara no és una prioritat. El que farem seran petites actuacions per millorar aquesta zona: arreglar voreres, fer un itinerari per a vianants i bicis que enllaci el nucli amb la Font d'en Titus i fer un estudi per tal de reduir la perillositat del revolt del bar Núria.
Pel que fa a equipaments, quines són les prioritats?
Hem obert la licitació per a la construcció dels nous vestidors de la zona esportiva. És una reivindicació de les entitats del municipi i seran una realitat en breu.
Sobre la taula hi ha una altra decisió important que és la gestió del servei de deixalles. S'implantarà el porta a porta?
Cal valorar-ho molt bé i ens agradaria fer una reunió oberta al poble per explicar les xifres que tenim i quina orientació hi volem donar des de l'Ajuntament. Hem de fer un replantejament perquè ara mateix és un servei que no és sostenible i ens vam comprometre a no augmentar més la taxa de deixalles, que ja és molt alta.
Una reunió, però tot va cap al porta a porta.
M'estimo més fer la reunió, explicar-ho tot bé i prendre la decisió. Sí que és veritat una cosa: cap municipi que ha engegat el porta a porta s'ha fet enrere. Volem explicar què passa amb els nostres residus, prendre consciència del problema i aconseguir la complicitat de la gent que haurà de reciclar.
Tots els pobles del voltant fan porta a porta. Seria fàcil implantar-lo.
Sí, i això fa que ara mateix veïns d'aquests pobles vinguin a llençar deixalles sense separar als nostres contenidors i això també és un problema que cal solucionar.
Com es valora que Calldetenes presentés recurs a la darrera sentència de la Font d'en Titus?
Ens sap greu. No hi ha cap sentència que hagi donat la raó a Calldetenes però tenen el dret a allargar el tema per la via judicial. Hi ha elements per poder tancar un acord entre els ajuntaments però sempre que sigui mesurat als fets.
Està activa la via alternativa a la judicial?
Hi ha comunicació entre pobles. Sant Julià reconeix que hi ha un import en concepte de servei d'enllumenat durant un període concret que hauria d'assumir. El que no farem serà pagar res si no tenim la certesa que les reclamacions judicials s'acaben. Si Calldetenes està perdent per la via judicial i Sant Julià manté oberta la de l'acord i s'ofereix a pagar el deute d'enllumenat no entenc per què Calldetenes no s'hi avé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.