Política

LA CRÒNICA

Girona, en defensa de Forcadell

Entrebancar-se amb la paraula judicialització, quan es declama en veu alta i amb certa rapidesa, és fàcil i comprensible: “No a la judicialització de la política!” I en certa manera, el fet que costi pronunciar-la, que ens entrebanquem fins i tot a l'hora d'escriure-la, és simptomàtic de la realitat que viu el país. Els tribunals, vistos com aquesta pedra en el camí del procés, però sobretot instruments de l'Estat per impedir el debat polític.

L'entrebanc lingüístic, que l'hem sentit també en els TN, el va tenir Pep Bosch, un dels portaveus de l'ANC, en la lectura del manifest unitari El Parlament som tots ahir a les vuit del vespre a la plaça del Vi, on s'havien aplegat més de tres-cents ciutadans per donar suport a Carme Forcadell. La presidenta declara avui acusada dels delictes de prevaricació i desobediència. L'acte, encapçalat per representants de l'ANC, Òmnium i l'AMI, va reunir regidors, diputats, l'eurodiputat Josep-Maria Terricabras i membres de la societat civil gironina. “Les pressions per limitar l'acció dels nostres representants són també l'intent de silenciar tot un poble”, recollia Marta de Puig, la coordinadora de l'ANC de Girona, en un moment de la lectura del manifest. En aquest sentit, Pep Bosch va remarcar que la concentració també donava suport als càrrecs electes i institucionals que estan immersos en els més de 400 expedients judicials.

A Girona, les demostracions de força de la ciutadania, del poble que no es manté en silenci cada cop que hi ha una agressió de l'Estat, es concentren davant de l'ajuntament de Girona. L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, que també va llegir part del manifest, en declaracions posteriors als periodistes va remarcar que la citació de Forcadell és “inèdita” en la història de la política democràtica: “La presidenta del Parlament s'haurà de presentar davant d'un jutjat per haver permès que es debati i es reflexioni en un Parlament; és indigne.” Madrenas va insistir que l'atac és a tot el poble, i “inacceptable”: “Quan s'ataca un electe s'està atacant tots els electes i tota la ciutadania.” Es van sentir proclames per aturar aquesta “judicialització”, un clam dit sense entrebancs, i una cloenda, la cantada d'Els segadors, que no pel fet de ser un ritual deixa de ser menys sentida. Amb la il·luminació de Nadal, la parada de l'ANC amb els fanalets independentistes per muntar convidava a endur-se'ls per esperar l'arribada d'un any crucial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia