Política

Municipal

Cusí: “El pacte per prendre l'alcaldia ja estava fet”

L'alcalde de Llançà creu que l'acord que el deixarà a l'oposició ja s'havia pactat fa temps entre Pere Vila i Francesc Guisset

Claudio Grande (APL) considera que el PSC s'ha precipitat

“Ja fa temps que estava fet i cuinat”, diu Guillem Cusí, alcalde de Llançà, l'endemà d'oficialitzar-se que haurà d'afrontar una moció de censura que el deixarà a l'oposició. L'alcalde republicà ja tenia ahir a mans la notificació de la moció que han representat contra el seu govern els portaveus de CiU i el PSC, Pere Vila i Francesc Guisset. Cusí admet que la situació havia esdevingut insostenible a l'Ajuntament pel que fa a les relacions amb el portaveu del PSC però es nega a admetre que el pacte que el deixarà fora de l'alcaldia sigui cosa de quatre dies. “El pressupost que el PSC no ha volgut aprovar és l'excusa, però la voluntat de pactar entre Pere Vila i Francesc Guisset ja es remunta a l'endemà de les eleccions del 2015”, diu l'alcalde. Cusí fa aquestes afirmacions basant-se en les declaracions de Pere Vila, que ha admès que havia sol·licitat en tres ocasions d'ençà de l'inici de mandat el portaveu socialista per formar un govern alternatiu al que havien constituït ERC, el PSC i APL. Cusí també afirma que si es va poder constituir el govern actual va ser en part per la pressió de les files socialistes sobre Francesc Guisset, que hauria preferit entendre's amb Pere Vila. “Tota la campanya del PSC es va fer el 2015 sobre la necessitat de posar fi a 23 anys de govern de CiU a Llançà; no té sentit ni hi ha hagut cap motiu per canviar d'opinió tan radicament després de només un any i mig; ningú al poble s'ho empassa i és evident que aquesta era la voluntat de Francesc Guisset des de l'inici. Quan en una parella un dels dos té un amant, busca qualsevol excusa per trencar”, resumeix Cusí. L'alcalde no vol respondre a les acusacions del portaveu socialista segons les quals se'l va arraconar en l'elaboració del pressupost: “En tot cas, es va arraconar ell mateix perquè tothom hi participava, inclosa la regidora del PSC, tret de Guisset, que ja ni venia a l'ajuntament”, hi afegeix l'alcalde.

Claudio Grande, únic regidor d'Aliança per Llançà, que també forma part de l'actual govern i que també es quedarà ara a l'oposició, no vol prendre partit en la mala relació evident que existeix entre Guisset i Cusí, però considera que el PSC s'ha precipitat: “No és el moment i tampoc són les formes per actuar com ho ha fet el PSC. Un any i mig és massa poc temps per valorar la feina d'aquest govern. Considero que estàvem fent feina, que havíem aconseguit coses, per exemple, per la cultura, per l'escola, obres de millora... Fèiem bona feina i teníem més projectes, i per això crec que no era el moment. Ja s'ho trobaran; ara mateix nosaltres ens quedarem a l'oposició”, conclou Claudio Grande.

La moció de censura presentada per CiU i el PSC es posarà a votació en un ple extraordinari l'11 de gener (un cop transcorregut el període de deu dies hàbils després d'haver estat entrada a l'Ajuntament). La majoria absoluta que sumen els cinc regidors de CiU i els dos del PSC, els permetrà formar un nou govern i deixar a l'oposició ERC i APL.

LES FRASES

En una parella quan un dels dos té un amant busca qualsevol pretext per trencar
Guillem Cusí (ERC)
Alcalde de llançà
No és el moment ni són les formes per trencar el govern després de només un any i mig
Claudio Grande (APL)
Portaveu d'ALiança per llançà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia