Política

Cardona aprova quadruplicar la inversió del 2016

El pressupost per al 2017 és el 38% més alt que el de l'any passat

Cardona ha aprovat en el darrer ple –amb els vots favorables d'ERC i l'abstenció de CDC i PSC– un pressupost de 6.750.638 euros per al 2017, el 38% més alt que el de l'any passat. En concret, la partida que més augmenta és la destinada a inversions, que passa de 429.568.68 a 2.087.539 euros.

El govern de Cardona justifica que aquesta xifra es quadruplica per la inversió que caldrà fer en el projecte Cardona Integral, “una infraestructura cabdal per a la dinamització econòmica” del municipi, segons representants del consistori. La fase principal de remodelació del cine Modern com a centre de convencions s'emporta una gran part de la inversió prevista dins el projecte que la fundació del cardiòleg Valentí Fuster –Science, Health and Education (SHE)– ha començat a desenvolupar al municipi bagenc i que també té el suport de la Fundació Vila Medieval. Entre les dues hauran aportat més de tres milions d'euros al pla de Fuster a final d'any, que s'afegiran als 1.500.000 euros que hi aporten la Diputació de Barcelona, la Generalitat i el consistori.

Pel que fa a la millora de la via pública, el nou pressupost preveu invertir prop de 400.000 euros en la canalització d'aigües al polígon de la Cort i 300.000 en l'adequació dels carrers del Convent i de la Torre Groga com a principals actuacions. També es millorarà l'entorn de l'escola Joan de Palà i s'adequarà l'antiga biblioteca del carrer Major com a espai de cotreball.

Una altra de les prioritats que defensa l'Ajuntament és el foment de l'habitatge. Per aquesta raó es posarà en marxa l'Oficina Tècnica d'Habitatge, que recollirà les dades del cens de pisos buits per “fer aflorar l'habitatge a Cardona per mitjà d'un servei d'intermediació entre propietaris i futurs llogaters i una borsa d'habitatge”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia