Els promotors de la consulta sobiranista conviden el PP a fer campanya pel «no»

Consideren que la presència de mítings en contra fomentaria la participació durant la jornada

«Cal que els partits es posicionin, que tots els models es manifestin i que s'obri un debat que fins ara no hi ha hagut. Tant de bo que el PP hi participi i que faci campanya a favor del «no», perquè creixerà la participació i la consulta guanyarà legitimitat». Ho deia dilluns al vespre el coordinador de la consulta sobiranista a Vilafranca, Félix Simón, després d'explicar que la voluntat dels organitzadors al Penedès és que les jornades es converteixin en un referent de participació ciutadana al món. Els organitzadors del Penedès, que van aprofitar el primer acte conjunt per donar a conèixer com es prepara cada municipi per a la consulta, van fer un crit perquè, tal com es farà a Vilanova i la Geltrú, els observadors internacionals controlin la jornada de consultes a tot el territori perquè vegin «com s'estan reforçant els protocols de seguretat». El responsable de comunicació de la consulta a l'Arboç, Jordi Enric Pàmies, va destacar no només els esforços per garantir el màxim de participació sinó també el fet que «la consulta s'està organitzant des de fora de les institucions i partits polítics, la qual cosa ja la converteix en una referència». A Vilanova, segons va explicar un dels seus promotors, Josep Maria Domènech, el municipi disposarà de deu locals repartits per la ciutat amb trenta taules electorals i es preveu que divendres al vespre es faci un acte d'inici de campanya a l'Envelat. A l'Arboç, els organitzadors centralitzaran les tres taules electorals al carrer Major 33 i establiran el dia 12 de desembre oficialment com a diada de reflexió. A Vilafranca hi haurà vuit seus electorals amb dues taules cadascuna i es preveu un acte d'inici de la campanya pel dia 3 de desembre, a Cal Bolet. L'acte estarà presentat per la periodista Rita Marzoa. Al Vendrell, la comissió ciutadana organitzadora ha descartat fer la consulta el 13 de desembre i l'ha traslladada al dia 28 de febrer. El representant del col·lectiu va explicar dilluns que l'objectiu del grup ara és parlar amb totes les entitats del municipi i acabar de constituir les comissions per iniciar la preparació de la jornada. D'altra banda, la comissió ciutadana IGDecidim, que vol organitzar una consulta sobre la independència a Igualada i que no va poder desplaçar-se a Vilafranca per parlar de la convocatòria, prepara la consulta pel 28 de febrer o el 24 d'abril.

A banda de l'explicació de l'estat de la iniciativa a cada municipi, durant la roda de premsa es va explicar que diumenge hi ha previst fer l'acte nacional d'inici de campanya a l'auditori del Fòrum, a Barcelona, a les 12 del migdia. Està previst que hi participin representants dels territoris en què es farà la consulta; hi haurà diverses actuacions musicals i els parlaments del catedràtic de filosofia de la Universitat de Girona i director de la càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona, Josep Maria Terricabras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ester Soms i Pagespetit
Cap de l’oposició a Arbúcies (ERC)

“Cal un pla de sanejament per aturar el desgavell econòmic”

Arbúcies
REGNE UNIT

A la recerca de l’estabilitat britànica

Londres
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA
tribunals

Puigdemont demana l’amnistia al Suprem pel ‘cas Tsunami’

barcelona
ÀSIA

Putin diu que l’aliança amb la Xina ajuda a “estabilitzar” la situació mundial

BARCELONA
guerra a gaza

Israel mata nou membres d’una família i s’agreuja la situació amb Hezbol·là

barcelona

La Fundació Ibn Battuta denuncia Sílvia Orriols a la Fiscalia d’odi

RIPOLL
estat espanyol

En llibertat dos exconsellers andalusos eximits pel TC de la pena pels ERO

barcelona