Política

Municipal

Malgrat redueix en 22.000 euros la despesa política

El nou govern passa de cinc a dues dedicacions exclusives i manté el sou de l'alcaldessa

Vuit regidors faran dedicació parcial i un cobrarà només dietes

El nou govern de Malgrat, format per deu regidors de JxM, ERC, el PDeCAT i la CUP, cobrarà 22.000 euros menys anuals que els nou regidors de l'equip integrat pel PSC i JxM, que es va desfer amb una moció de censura. L'Ajuntament va fer públiques ahir, abans del ple, les noves retribucions i les dedicacions que tindrà cadascun dels edils. Així, dels cinc polítics que estaven a temps complet en el consistori amb el govern anterior es passa a només dos: l'alcaldessa, Carme Ponsa (JxM), que cobrarà el mateix sou que el seu antecessor, Joan Mercader (PSC), amb 50.000 euros bruts l'any, i el regidor Miquel Àngel Ruiz (JxM), que percebrà 27.269,90 euros bruts l'any. La resta de regidors passaran a tenir dedicacions parcials –cobraran entre 1.107 i 1.785 euros el mes– i només una, Núria Casajuana (CUP), cobrarà per assistències a la junta local (baixa de 275 euros a 175 euros), els plens (356,88 euros) i les comissions informatives (75 euros), amb una quantitat mensual estimada de 1.133 euros.

D'altra banda, cinc regidors del PSC, ara a l'oposició, començaran a cobrar per assistències. El sisè, que és el portaveu, igual que la portaveu del PP, cobrarà 9.011,38 euros bruts l'any, la mateixa quantitat que fins ara. La despesa anual en sous polítics durant el govern del PSC i JxM era de 325.000 euros i amb el nou govern passa a ser de 303.000.

El ple també va aprovar la nova organització municipal, que inclou que la junta de portaveus se celebri el mateix dia del ple i que la junta de govern local la integren un regidor de cadascuna de les quatre forces, i el repartiment d'àrees. Finalment, es va aprovar la revocació de certes competències del ple que havien passat a la junta de govern local.

LA XIFRA

303.000
euros
és el cost anual de la despesa en sous polítics a l'Ajuntament de Malgrat aprovada pel nou govern local.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia