Política

Sense pressupost, l'alcalde de Cerdanyola se sotmetrà a una qüestió de confiança

L'oposició rebutja la proposta econòmica del govern en minoria de Compromís

Escolà creu que no es pot continuar amb els comptes prorrogats

L'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, posarà en marxa els pròxims dies el procediment de la qüestió de confiança vinculada al pressupost municipal. Així ho va assegurar dijous al vespre després que l'oposició tombés, amb els vots en contra del PSC, el PP i Ciutadans, i l'abstenció d'ERC i el PDeCAT, la proposta econòmica del seu partit, Compromís per Cerdanyola, que governa en minoria. “No tenim cap por, no som aquí per atrinxerar-nos”, deia Escolà, abans d'afegir-hi: “Com que no hi ha hagut la voluntat suficient entre alguns grups de l'oposició que han sucumbit a la temptació del bloqueig, anirem a la qüestió de confiança.” L'alcalde justificava la decisió del govern deixant clar que Cerdanyola “no pot continuar amb un pressupost prorrogat” però, alhora, apuntava que volen “la legitimació” per continuar al capdavant de l'executiu. D'aquesta manera, i com deia el mateix Escolà, passa la pilota als grups de l'oposició, que hauran de buscar una majoria alternativa en un consistori molt dividit amb set partits i un regidor no adscrit.

Dijous el ple va ser tens i amb molts retrets. Segons Escolà, en els pressupostos s'havia buscat “un punt d'equilibri” perquè tinguessin el suport de la majoria de grups, ja que contenien 93 de les 133 propostes plantejades per l'oposició. Els partits, però, no van coincidir amb l'alcalde i es van mostrar crítics no només amb els comptes sinó també amb l'executiu. “Si no aprova el pressupost ha de marxar. Hi ha estat dos anys i no ha aconseguit ni tenir un pressupost”, va dir el regidor del PSC, Francisco Ortiz.

LA FRASE

Cerdanyola no pot continuar amb un pressupost prorrogat i volem la legitimació com a govern
Carles Escolà
alcalde de Cerdanyola

LA XIFRA

7
són els partits
que conformen l'actual ple de Cerdanyola, fet que dificulta que s'arribi a acords

Un executiu format només per cinc regidors

Compromís per Cerdanyola governa al municipi vallesà amb només cinc regidors. Tot i que el mes d'abril del 2016 van signar un pacte de govern amb ERC i la llavors CiU, l'executiu d'Escolà ha anat perdent suports i s'ha quedat sol governant. El mateix alcalde va fer fora els regidors del PDeCAT al setembre, després d'un ple polèmic, i a principis d'any va marxar ERC argumentant que havia perdut la confiança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia