Política

militars i espai públic

denúncia

L'AMI condemna el recurs de Defensa contra Llançà i hi veu persecució judicial

L'associació tem que s'estengui un nou intent de voler condicionar els ajuntaments

Enric Millo avala que el ministeri porti Llançà als tribunals

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) condemna el recurs presentat pel Ministeri de Defensa contra Llançà i hi veu una nova persecució judicial d'ajuntaments. Segons l'entitat, la presentació d'un procés contenciós administratiu per part d'aquest ministeri contra Llançà per haver aprovat una moció apel·lant a la desmilitarització i per haver enviat per carta una petició perquè no es fessin maniobres militars a la zona exemplifica com, d'una manera sistemàtica, la maquinària de l'Estat vol coartar i prohibir l'expressió de posicions polítiques als ens locals. L'AMI denuncia que aquest nou procediment es pugui estendre i que sigui un altre intent del govern espanyol de voler condicionar els ajuntaments. Per fer-hi front, l'entitat avança que posa els seus serveis jurídics a la disposició dels municipis per assessorar-los “perquè el dret de petició queda reconegut per l'actual Constitució Espanyola”.

L'AMI també contraposa aquesta nova ofensiva amb la mal anomenada “operació diàleg”, que qualifica de pur maquillatge, referint-se al delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, el qual va insistir que contactaria amb diferents entitats, entre les quals l'AMI. Mig any després, la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, encara no en té cap més notícia. Millo –que ahir visitava les comarques de Girona– també es va referir a Llançà, però va fer-ho per avalar que Defensa porti Llançà als tribunals.

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, el delegat del govern espanyol ha volgut recordar al consistori llançanenc que, entre les seves competències, “no hi ha les de prohibir les maniobres militars” i, que per tant, l'Estat ha fet allò que li pertocava.

“Òbviament, l'Estat està en tot el seu dret de presentar el contenciós”, ha dit Millo avalant l'actuació de Defensa. I advertint al seu torn l'Ajuntament, hi ha afegit: “Cadascú s'ha d'atendre a les seves competències, i cap consistori en té per imposar a l'exèrcit i a les forces armades com han de fer les seves activitats.” Unes maniobres –ha precisat- “que són absolutament legals i reglamentàries”.

LES FRASES

L'AMI denuncia un nou intent del govern espanyol de voler condicionar els ajuntaments
Comunicat de l'Associació de municipis per la Independència
Cap consistori pot imposar a l'exèrcit com ha de fer les seves activitats
Enric Millo
delegat del govern espanyol a Catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.